Mainos

Niinistö tyrmää telakkatuet

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö ei kannata telakkatuenmyöntämistä Aker Finnyardsille.

Niinistö sanoi tänään MTV3:n uutisille, että hän on asiassa samalla kannalla kuin sosialidemokraattinen kauppa- ja teollisuusministeri Erkki Tuomioja.

Asetelma on erikoinen, sillä Niinistön puoluetoveri, liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen kannattaa telakkatuen myöntämistä Aker Finnyards -telakalle.

Keskustelu asiasta alkoi, kun Aker Finnyards toimitti tukihakemuksen kauppa- ja teollisuusministeriöön. Yhtiö hakee kymmenien miljoonien markkojen telakkatukea, jotta yhtiön saama miljarditilaus ja 1100 työpaikkaa eivät vaarantuisi.

Olli-Pekka Heinonen

Heinonen kritisoi tänään Tuomiojan telakkatukeen ottamaa kielteistä kantaa. Tuomioja on aiemmin sanonut olevansa valmis lopettamaan tuen kokonaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Heinonen muistuttaa Satakunnan Kansan haastattelussa tänään, että telakkatuki on vielä tänä vuonna käytössä EU:n sisällä. Siten myös Finnyardsille myönnettävä tuki olisi Heinosen mukaan perusteltu.

Valtiovarainministeri Niinistö kuitenkin korosti tänään olevansa Tuomiojan kanssa samaa mieltä siitä, että EU:n tulisi päästä eroon tukiaisista.

Raumalainen Aker-Finnyards-telakka sai toissapäivänä miljarditilauksen Kreikasta. Autolautan rakentaminen ei kuitenkaan onnistu ilman valtion tukea.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.