Mainos

Niinistö: Tykkäsin leikkiä inkkaria

Presidenttiehdokas Sauli Niinistö vieraili aamulla Huomenta Suomen lähetyksessä. MTV3:n studion lämpiöön saapui hyväntuulinen ehdokas. Varhaisesta ajankohdasta huolimatta Niinistö oli puheliaalla ja vitsikkäällä tuulella. Tiiviin haastatteluaikataulun väleissäkin hän jaksoi kahvinjuonnin lomassa jutustella vilkkaasti paikalla olevien toimittajien ja studiohenkilökunnan kanssa. Niinistö analysoi maailmantaloutta ja 1980- ja 90-lukujen lamojen taustalla olleita tekijöitä.

Toisen kierroksen aikataulu on ehdokkaille vaativa ja kiireinen. Yöunetkin jäävät vähiin.

- Unet jäävät lyhyiksi, mutta tämän mittaisen ajanjakson jaksaa vähemmälläkin.

Normaalia arkielämää kotioloissa ei toisen kierroksen aikatauluun mahdu.

- Aikaa on vähän ja erityisesti kaipaan liikuntamahdollisuuksia, joille ei ole enää jäänyt aikaa. Ja kotitöille, lumenluonnille ja muulle ei jää tilaa.

Jos Niinistö ehtisi, liikunta olisi lenkkeilyä, tennistä ja jääkiekkoa.

Vaalikampanjan loppukiri ei jännitä tai pelota Sauli Niinistöä.

- Ei jännitä, vaikka totta kai sitä sisäisesti skarppaa huomaamattaankin. Sen verran pitkään olen näissä ympyröissä liikkunut, että ei mikään pelota! Jännittäminenkin on satunnaista. Toki tietty sisäinen jännite on päällä. Se voi lisääntyä loppua kohden, mutta toisaalta mukaan tulee jo helpotustakin. Loppusuoralla on lähellä maalia.

Media asettaa ehdokkaille omat paineensa. Tänäkin aamuna Niinistö oli toimittajien tentattavana minuuttiaikataululla ja sama jatkuu iltaan saakka.

- Pitäisi kysä, että voiko mediasta olla tulematta painetta. Tänäänkin puhelin soi tiheään ja kaikenlaisiin haastatteluihin pyydetään. Kirjallisiin ja suullisiin. Kaikkiin ei tahdo ehtiäkään, se on ihan selvä.

Kiireen keskellä rentoutumiseen on vain pieniä hetkiä. Niinistö käyttää automatkat hyödyksi.

- Autossa ja junassa ehtii lukea ja kuulla musiikkia. Kotona aikaa on niin vähän, että taustalla saattaa soida mitä radiosta sattuu tulemaan tai mikä sattuu käteen osumaan. Viihtymisekseen lukemista tai kuuntelemista ei ennätä nyt harrastaa.

MTV3:n vaalibloggaaja Marko Kulmalan ehdottama kysymys kuuluu: Olitko lapsena leikeissä länkkäri vai inkkari?

- Luulen, että olin vuoron mukaan siinä roolissa, joka satuttiin kavereiden kesken jakamaan. Tykkäsin kyllä olla inkkari, koska se oli eksoottisempaa.

MTV3:n Vaalikoneesta pois jätettyihin hyviin kysymyksiin kuului tämä: Voiko maapallon ulkopuolla olla älyllistä elämää?

- Jaha! Tämä alkaa muistuttaa skeptikkojen kysymyssarjaa, joka myös osui eteen. Turvaudun tässä asiantuntijoihin, jotka ovat siitä kahtaa mieltä.Ehkä tuo riittää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.