Mainos

Niinistö tuomitsee uhkailut: Käsittämätöntä puuhaa

Presidentti Sauli Niinistö tuomitsee jyrkästi tällä viikolla julkisuuteen nousseet uhkailut ja vihaviestit.

Ruotsin- ja kaksikielisten julkisuuden henkilöiden kokemat uhkailut nousivat esiin sen jälkeen, kun toimittaja Bettina Sågbom kertoi saaneensa viime maanantaina esitetyn ohjelmansa jälkeen koko perhettään koskevan uhkauksen.

Niinistö totesi Ylen Ykkösaamussa pitävänsä tällaisia uhkailuja käsittämättömänä ja tarpeettomana puuhana.

– Sehän on hirvittävää, Niinistö sanoi.

– Ne (uhkaukset) ovat täysin suomalaiseen elämänjärjestykseen kuulumattomia asioita. On kyllä syytä reagoida.

Niinistö arvioi myös ensimmäisen vuotensa presidenttinä sujuneen odotustensa ja toiveidensa mukaisesti. Kaikkein yllättävimmäksi seikaksi hän nosti kiireen.

– Isoin yllätys on ehkä ollut se kaikkinainen kiire, joka tietysti ensimmäistä vuotta leimasi aikalailla, koska varsin moni taho halusi tavata tai pyysi puhumaan. Ikävän paljon joutuu kieltäytymään päällekkäisyyksien vuoksi.

Linnan juhla ei lähde maakuntakiertueelle

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäiväjuhlia ei aiota järjestää eri maakunnissa tulevaisuudessa. Vastaanotto järjestetään jälleen Presidentinlinnassa Helsingissä, kun rakennuksen remontti valmistuu, presidentti Niinistö kertoi Ykkösaamussa.

Linnan remontin vuoksi tänä vuonna vastaanotto järjestetään Tampere-talossa. Tämä on herättänyt myös muissa maakunnissa toiveita juhlan isännöinnistä.

Presidentti puhui Ykkösaamussa etenkin puolustuksesta ja turvallisuudesta. Niinistön mielestä Suomi ja Ruotsi ovat pitkälti samalla linjalla turvallisuuspolitiikassa siitä huolimatta, että Ruotsi on korostanut Venäjän uhkaa puolustusselonteossaan.

Niinistön mukaan uhkakuvan taustalla on Ruotsin asevoimien mittava muutos. Suomi on järjestänyt puolustuksensa eri tavalla kuin Ruotsi, joka muun muassa lakkautti asevelvollisuuden muutama vuosi sitten.

Hän viittasi myös pääsiäisen tapaukseen, jolloin venäläiskoneet harjoittelivat Gotlannin tuntumassa. Harjoitus tuli yllätyksenä Ruotsille, eikä yhtään hävittäjää ollut lähtövalmiudessa.

– Ehkä ruotsalaiset ilmavalvojat välillä vähän torkahtivat

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.