Mainos

Niinistö tuohtui vaalitappiopuheista

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö on tuohtunut väitteistä, joiden mukaan Kokoomuksen vaalitappio olisi johtunut hänen passiivisesta vaalityöstään ja haluttomuudestaan tukea puheenjohtaja Ville Itälää. Poliitikonuransa hallituksenvaihdoksen myötä tänään lopettava Niinistö kutsuu arvostelijoitaan heinähousuiksi.

- En ole kovin paljon vastaillut näihin väitteisiin ja se on ehkä rohkaissut sitten näitä heinähousuja vai miksi heitä nyt sanoisi? Kun joku tyynesti ottaa haukut vastaan, niin sinnehän on hyvä syytää mitä vaan, valtiovarainministeri Sauli Niinistö sanoo.

Kokoomuksen tänään alkava oppositiovaellus sinetöitiin maalisvaalien luvuilla. Ja heti pari päivää vaalien jälkeen alkoi lehtien yleisönosastoihin ilmestyä ex-puheenjohtajan innotonta vaalityötä moittineita tekstejä.

- No, niitä tulee kaikkien nimimerkkien valossa. Sekin on lähinnä jonkinlaista heinähousuisuutta tai lökäpöksyjä, mitä ne nyt ovat.

Tänään politiikonuransa päättävä Niinistö korostaa käyneensä puhumassa vaalien alla jokaisessa Kokoomus-piirissä järjestetyssä maksullisessa talousseminaarissa.

- Se on näkymätöntä työtä sinänsä. Tai jos se jossakin näkyi, tai näkyi varmasti puolueen tileillä.

Niinistö sanoo pitäneensä etäisyyttä kampanjaan myös siksi, jotta poliittiset vastustajat eivät olisi saaneet perusteita väittää, että hän olisikin Ville Itälän sijasta puolueen tosiallinen johtaja.

- Nimittäin, eihän se pitänyt paikkaansa. Kyllä Itälä puoluetta on johtanut ja minusta hyvin.

Niinistö myös torjuu väitteet, joiden mukaan onneton Riitta Uosukaisen presidentinvaalikampanja olisi heijastunut eduskuntavaaleihin niin, että osa tuolloin joko Halosta tai Ahoa äänestäneistä olisi alkanut nyt äänestää pysyvämminkin joko SDP:tä tai Keskustaa. Hän muistuttaa, että presidentinvaali on ensisijaisesti henkilövaali.

- Eihän presidentinvaaleilla ole puoluepoliittista kiinnekohtaa enää sillä tavalla.

Niinistö selittää vaalitappiota sekä optiokohulla että kansanedustajien palkankorotuksilla.

- Vaikkei Kokoomuksella ollut sen enempää osaa tai arpaa kansanedustajien palkankorotuksiin kuin sitten ei ollenkaan osaa arpaa, optioihin.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 17.04.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.