Mainos

Niinistö toppuuttelee presidenttikeskustelua

Kokoomuksen puheenjohtaja Sauli Niinistö haluaa hillitä ennenaikaista presidenttikilpaa puolueen sisällä. Niinistö sanoo, että on järkevää ottaa vaalit kerrallaan ja keskittyä nyt hyvän tuloksen saamiseen EU-parlamenttivaaleissa.

Kokoomuksen puoluehallitus päätti tänään ehdottaa, että kokoomuksen ehdokas nimetään vasta syksyllä ylimääräisessä puoluekokouksessa. Aiemmin oli suunniteltu, että asia ratkaistaisiin jo runsaan kahden viikon kuluttua.

Kokoomuksen lähes itsestään selvänä ehdokkaana on tähän mennessä pidetty eduskunnan puhemies Riitta Uosukaista. Hänen rinnalleen ollaan nyt nostamassa myös Niinistöä, joka ei halua millään tavoin kommentoida asiaa. Myöskään Uosukainen ei ole ilmoittanut omista aikeistaan.

Uosukainen suosikki porvariehdokkaaksi

Eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen on Nykypäivä-lehden mukaan ykkössuosikki porvaripuolueiden yhteiseksi presidenttiehdokkaaksi. Aivan hänen kannoillaan on Elisabeth Rehn ja tuntumassa myös Sauli Niinistö. Keskustan Esko Aho saa yhteiseksi ehdokkaaksi selvästi vähemmän kannatusta.

Taloustutkimuksen tekemän kyselyn mukaan 48 prosenttia vastanneista halusi porvaripuolueille yhteisen ehdokkaan. Kyselyyn haastateltiin reilua 455 suomalaista.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.