Mainos

Niinistö toivoo selkeyttä EU-päätöksentekoon

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tyytymätön siihen, miten EU-asioista on viime aikoina päätetty. Hänen mukaansa päätöksenteko on ollut epäselvää ja suorastaan harhaanjohtavaa.

- Pitäisi tarkkaan selvittää nyt se, että mitä missäkin on mistäkin kulloinkin päätetty. Siitä on paljon helpompi kulloinkin jatkaa keskustelua. Nythän se käy sekä Euroopan tasolla sekä Suomen tasolla vähän niin, että juupas-eipäs ole näin päätetty.

Niinistö otti aiheeseen kantaa lehdistötilaisuudessa, kun hän isännöi Latvian presidentin Andris Berzinsin työvierailua maanantaina.

EU:n huippukokous teki viime kuun lopussa päätöksiä muun muassa pankkiunionista ja rahoitusmekanismeista, Suomen eduskunta puolestaan viime viikolla taloudellisesta tuesta Espanjalle.

- Tässä viimeisessä huippukokouksessa ja muutamissa edellisissäkin on ollut sellainen piirre, että kukaan ei oikein tunnu välittömästi kokouksen jälkeen tietävän, että mitä tarkkaan ottaen on päätetty, tai ainakin siitä syntyy erimielisyyttä. Se huolestuttaa minua.

- Ja jos nyt mennään tähän Suomen tilanteeseen, niin nyt olisi kyllä hyvä saada ihan selkokielinen perusteellinen selvitys siitä, että mitä todella on päätetty. Näen nimittäin tuonkin kysymyksen olevan vähän auki.

Katso Jukka Painilaisen juttu Naantalista (Seitsemän uutiset 23.7.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.