Mainos

Niinistö suomii Prodin talouskommentteja

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö arvostelee poikkeuksellisen kovin sanoin EU:n komisson puheenjohtajaa Romano Prodia. Niinistön suomii Prodin esittämiä väheksyviä näkemyksiä EU:n rahaliiton vakaussopimuksesta.

Kyse on Prodin kommenteista, joissa hän luonnehti vakaussopimusta typeräksi. Ensin Prodi lausui käsityksensä Le Monde -lehden haastattelussa ja toisti ne maanantaina EU:n parlamentissa.

-Minun on aika vaikea ymmärtää hänen reipassanaista kritiikkiään. Jos tyylilajissa pysytään, niin ainoa typerä asia, mitä on tapahtunut, on hänen lausuntonsa, huomauttaa valtiovarainministeri Niinistö.

Myös Prodin puheiden ajankohta on Niinistön mukaan mahdollisimman väärä. Prodin lausunnot tulivat samaan aikaan, kun Saksa, Ranska ja Portugali taistelevat budjettivajeittensa kanssa. Niinistön mukaan esimerkiksi Saksan tilanteen suhteuttaminen Suomeen tarkoittaisi sitä, että Suomi ottaisi lisävelkaa 7 miljardia markkaa. Summa olisi sama kuin toiseksi pahimpina lamavuotena 1990-luvun alussa.

-Kyllä minua harmittaa kollegojeni puolesta. He joutuvat tekemään - ja tiedän että vakavissaan tekevät - hyvin hankalissa oloissa työtä tervehdyttääkseen julkista taloutta, toteaa Niinistö.

Niinistö luottaa, että suomalaiseen talouskeskusteluun Prodin puheet eivät vaikuta, mutta esimerkiksi Saksassa vaikeiden talous päätösten perusteleminen on tämän jälkeen vaikeampaa.

Puheenjohtaja Prodin lausunto tuli kyllä hyvin epäkiitolliseen aikaan, Niinistö summaa.

Prodin jatkoa tehtävissään Niinistö sanoo olevansa väärä henkilö kommentoimaan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 22.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.