Mainos

Niinistö Sotshin budjetista: Pistää Pohjolan pojan ihmettelemään

Sotshin talviolympialaisten valtava budjetti kertoo presidentti Sauli Niinistön mukaan ennen kaikkea siitä, kuinka mielettömiä rahasummia maailmassa ylipäätänsä liikkuu.

– Maailmalla liikkuvat rahasummat ovat sitä luokkaa, ettei meillä ole niistä minkäänlaista käsitystä. Kaiken lisäksi raha näyttäisi hivenen keskittyvän, totesi totesi presidentti Sotshissa MTV Uutisille.

Joidenkin arvioiden mukaan Sotshin budjetti lähentelee peräti Suomen valtion vuotuista budjettia.

– Onhan sillä rahalla saatu aika paljon kaikkea aikaiseksi, kyllähän tämä pistää Pohjolan pojan ihmettelemään, pohtii Niinistö.

Osa valtionjohtajista on boikotoinut kisoja muun muassa Venäjän ihmisoikeustilanteen vuoksi. Niinistö muistuttaa, että tietyt kisoja boikotoinneista valtionjohtajista ovat boikotoineet kautensa aikana kaikkia kisoja.

– On syytä muistaa myös se, että talviolympialaisiin osallistuminen ei ole valtionjohdon traditiona läheskään kaikissa maissa, ja sen hyvin ymmärrän. Talvikisoilla on meille ja muille Pohjoismaille aivan oma merkityksensä.

Presidentti Vladimir Putinia Niinistö ei näillä näkymin tapaa Sotshin-vierailunsa aikana.

– Meillähän on ollut runsaasti tapaamisia aiemmin ja niitä tulee olemaan myös jatkossa. Ja jos jotakuta huolettaa se, että olemmeko selvittäneet hänelle, mitä mieltä olemme kaikesta siitä, miten Venäjällä ajatellaan, niin kyllä se on selväksi on tehty. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja