Mainos

Niinistö: Sota ei korjaa maailman talouden rakenteita

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö torjuu käsitykset, joiden mukaan lyhyt ja tehokas sota Irakissa kirkastaisi maailman taloustilanteen. Sota ei voi Niinistön mukaan korjata teollisuusmaiden rakenteellisia ongelmia. Niinistö käsitteli talouden perustilaa Jyväskylässä Keski-Suomen kauppakamarin tilaisuudessa. Lisäksi hän esiintyi opiskelijoiden vaalitilaisuudessa Jyväskylän yliopistossa.

Niinistö muistutti, että maailmantaloudessa Yhdysvalloissa, Japanissa ja myös Euroopassa on esiintynyt selviä rakenteellisia ongelmia vuodesta 2001 lähtien. Yksikään riskitekijä ei ole lauennut käsiin, mutta talous on vajonnut koko ajan.

-Haluaisin torjua sellaisen ajattelun, että jokin nopea, tehokas sota saattaisi talouden äkkiä paisteeseen. Minusta se on väärä käsitys, koska taustalla ovat rakenneongelmat.

Erityisesti Euroopassa suuret alijäämät ovat Niinistön mukaan perua hyviltä vuosilta. Silloin ei jaksettu katsoa riittävän kauas tulevaisuuteen. Ns. hyvinä vuosina talouspolitiikan hoidosta tulee vaikeaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.