Mainos

Niinistö: Sonera-rahat käytettävä valtion velan lyhentämiseen

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö pitää kiinni siitä, että valtion Sonera-osakkeiden myynnistä tulossa olevat 12 miljardia markkaa pitää käyttää valtion velan lyhentämiseen. Niinistö sanoi tänään, että keskustelu asiasta on "pahasti seonnut" sen jälkeen kun hallitus päätti osakkeiden myynnistä viime viikolla.

Hän ihmetteli sitä, että kertaluonteisia tuloja haluttaisiin käyttää sellaisiin tarkoituksiin, joista tulee valtiolle pysyviä menoja.
-Silloin päädyttäisiin oravanpyörään, jossa kertakäyttötulot jonain päivänä päättyvät ja velat ovat jäljellä. Ensiksi jouduttaisiin leikkaamaan pois ne hyvät, joita kertakäyttötuloilla on luotu, ja sitten jotain lisää pois, koska korkomenot pysyvät edelleen korkealla tasolla, kun kertakäyttötuloja ei käytetty lyhennyksiin, sanoo Niinistö

Kokoomuksen puoluehallituksessa asiaa kommentoinut Niinistö sanoi, ettei hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta ole vielä keskustellut siitä, miten myyntitulot käytetään. Velan lyhentämisen lisäksi muuta käyttöä Soneran myyntituloille ovat julkisuudessa kaavailleet ainakin toinen valtiovarainministeri Suvi-Anne Siimes ja ympäristöministeri Satu Hassi . Molempien mielestä osa rahoista pitäisi käyttää uusiin investointeihin. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.