Mainos

Niinistö: Säästöpäätösten riittävyys puntariin

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) arvelee, että ensi vuonna joudutaan miettimään, riittävätkö jo tehdyt säästöpäätökset painamaan velkaantumista riittävästi alaspäin. Hänen mukaansa jo tehdyillä päätöksillä saadaan lisäsäästövaikutuksia vuonna 1998 enää suhteellisen vähän.

Valtiovarainministeriö lopetteli tänään ministeriöiden kanssa käytyä budjettikeskustelukierrosta. Niinistön mukaan ministeriöt ovat pääasiassa pysyneet annetuissa menokehyksissä. Kehysbudjetointi on hänen mielestään antanut paljon järkiperäisyyttä budjettiajatteluun. Kuitenkin silläkin on omat heikot puolensa.

Niinistön pelko säästöpäätöksien riittävyydestä liittyy juuri kehysbudjetoinnin kielteiseen puoleen. Hän luonnehti tänään, että kehysbudjetoinnissa syntyy nopeasti "automaattitäyttämisen" ajatus.

Valtiovarainministeriö on laskenut, että uutta velkaa tarvittaisiin ensi vuonna hieman alle 30 miljardia markkaa. Hallitus on jo aiemmin sopinut 21,5 miljardin säästöt, ja ne alkavat Niinistön mukaan olla pääosin näkyvissä ensi vuoden budjetissa.

Niinistö muistutti, että velkaantuminen on edelleen ylitasoa, ja sitä täytyy saada alaspäin. Silti hänkin myönsi, että ensi vuoden velkamäärä on odotettua alhaisempi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.