Mainos

Niinistö puuttui paraatipuheessaan nuorten syrjäytymiseen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puuttui tänään jälleen nuorten syrjäytymiseen. Niinistö puhui ensimmäistä kertaa ylipäällikkönä tänään puolustusvoimain lippujuhlaparaatissa Senaatintorilla.

– Olen monien muiden tavoin ilmaissut erityisen huoleni nuorten syrjäytymisestä. Syrjäytymiskehitys on vakava yhteiskunnallinen ongelma, jonka torjumiseksi meidän kaikkien tulee yhdessä tehdä töitä. Tässä puolustusvoimilla on oma tärkeä roolinsa.

Niinistö kertoo olevansa tyytyväinen, että puolustusvoimissa on aloitettu ripeästi toteuttamaan syksyllä 2010 valmistuneen Risto Siilasmaan raportin suosituksia.

– Varusmiespalveluksen laatua ja olosuhteita ollaan parantamassa. Olen pannut tyytyväisyydellä merkille myös sen, että puolustusvoimauudistuksessa lisätään varusmiesten kouluttajien määrää. Näin on mahdollista kehittää koulutusjärjestelmää entistä paremmaksi.

Varuskunnan menettäneitä kuntia tuettava

Niinistö viittasi puheessaan myös säästöihin sekä varuskuntien lakkauttamiseen.

– On tärkeää, että maatamme puolustavilla on tähän parhaalla mahdollisella tavalla soveltuvat nykyaikaiset välineet. Rahan niukkuus ei saa johtaa siihen, että joudumme käyttämään kalustoa, joka on pahasti vanhentunut eikä enää vastaa muuttunutta turvallisuusympäristöämme, ylipäällikkö linjasi.

Niinistön mielestä viranomaisten pitää nyt yhdessä miettiä, miten uudistuksesta kärsiviä paikkakuntia ja siellä työskenteleviä voitaisiin tällaisessa tilanteessa tukea.

– Uudistusta koskevassa keskustelussa on kiinnitetty huomiota pääasiassa siihen, mistä kaikesta joudumme leikkaamaan. Vähemmän huomiota on kiinnitetty siihen, että uudistuksen ensisijaisena tarkoituksena on ylläpitää riittävä kansallinen puolustuskyky myös tulevaisuudessa.

Niinistön mukaan Suomi turvaa edelleen yleiseen asevelvollisuuteen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.