Mainos

Niinistö purkaisi Itävalta-boikotin

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Sauli Niinistö haluaa EU-maiden purkavan Itävallan vastaisen boikottinsa. Niinistö kirjoittaa asiasta tänään Turun Sanomien kolumnissaan. -Lissabonin huippukokouksen ja nyt valtiovarainministerien ylimääräisen kokouksen nähtyäni olen muuten sitä mieltä, että Itävalta-boikotti on purettava, Niinistö toteaa kolumnissaan.

Niinistö purkaisi Itävalta-boikotin

Viime viikonlopun valtiovarainministerikokouksessa ei voitu ottaa perinteistä perhekuvaa, koska Ranskan ja Belgian ministerit kieltäytyivät menemästä samaan kuvaan Itävallan ministerin kanssa. Syynä on, että ministeri Karl-Heinz Grasser edustaa äärioikeistolaista vapauspuoluetta. Huippukokouksessa nähtiin samankaltainen näytelmä.

Niinistö ei kolumnissaan sano, pitäisikö Suomen lähteä yksin pois boikotoijien joukosta vai pitäisikö purkupäätös tehdä neljäntoista maan kesken. Hän on aikaisemminkin arvostellut Itävallan vastaisia painostustoimia. Niinistö kuvaa kolumnissaan Saksan kristillisdemokraattien puoluekokousta ja puolueen uutta johtajaa Angela Merkeliä. Niinistön mukaan CDU on selvästi ohittanut pahimman vaiheen. Merkel lumosi puolueen kannattajat ja teki vaikutuksen kokousvieraisiin, Niinistö kirjoittaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.