Mainos

Niinistö puolustaa Lipposta

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok.) katsoo, että puhemies voi välittää tietoa ulkomaisille diplomaateille, jos presidentti niin pyytää.

Keskustelu lähti liikkeelle, kun Wikileaks paljasti, että ex-puhemies Paavo Lipponen (sd.) toimitti tietoa Yhdysvaltojen suurlähetystölle. Lipponen oli vuodetun asiakirjan mukaan kertonut Yhdysvalloille presidentti Tarja Halosen ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin keskusteluista vuonna 2004.

Niinistö sanoi Politiikan toimittajien lounastilaisuudessa, että kertoisi itse tietoa eteenpäin, jos presidentti niin pyytäisi.

Presidentti Halosen ja Lipposen on sen sijaan keskusteltava asiasta keskenään, jos tietoa on välitetty ilman presidentin pyyntöä ja hänen tietämättään, Niinistö sanoi. Hän ei halunnut tarkemmin kommentoida tapahtunutta.

- Sikäli kuin tasavallan presidentti on ollut tietoinen näistä jatkokeskusteluista, en näe siinä merkillisempää kommentoitavaa, hän sanoi.

Niinistö ei myöskään ollut halukas arvioimaan puhemiehen liikkumatilaa ulkopolitiikassa laajemmin, koska puhemiehellä ei ole virallista ulkopoliittista asemaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.