Mainos

Niinistö puolustaa keskusteluoikeuttaan

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö aikoo jatkaa osallistumistaan talouskeskusteluun myös jatkossa. Niinistön mukaan hänellä on edelleen ajatuksia presidentiksi valinnan jälkeenkin.

– Jos minulta joitain asioita kysytään, minä kerron ne sitten avoimesti.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman vinoili maanantaina Niinistön talouskommenteista eduskuntaryhmän kesäkokouksessa. Backman ihmetteli puheessaan, milloin elvytyksestäkin on tullut ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.

Niinistö vierastaa suomalaista keskustelutapaa, jossa mielipiteen esittäminen tulkitaan hyökkäykseksi presidenttiä vastaan. Keskustelu suistuu liian usein myös henkilökohtaiselle tasolle.

– Jos on erimieltä, kerrotaan miksi on erimieltä. Ei suinkaan loukkaannuta tai ruveta viemään henkilökohtaiselle tasolle.

Niinistön mielestä tämä ei johda mihinkään.

– Se tappaa avoimen keskustelun ja se on vaarallista.

Presidentti Niinistö tapasi toimittajia lounaan jälkeen, jonne valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd) oli kutsunut entisiä valtiovarainministereitä. Samalla presidentti kommentoi myös tulevaa tapaamistaan Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman kanssa Tukholmassa syyskuun 4. päivä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.