Mainos

Niinistö: Osuuspankkiryhmää ei syrjitty

Valtiovarainministeri Sauli Niinistön mielestä osuuspankkiryhmällä ei olisi ollut ryhmän rakenteen vuoksi mitään mahdollisuutta osallistua Sampo-Leonian kaltaiseen fuusioon. Sen sijaan Niinistö ja Leonian johto kävivät osuuspankkiryhmän kanssa useita keskusteluja Leonian myynnistä.

Valtiovarainministeriössä päädyttiin kuitenkin siihen, että myynnin sijasta Leonian ja Sampo-ryhmän fuusio on edullisin ratkaisu. Turun Sanomille ja Aamulehdelle antamassaan haastattelussa Niinistö torjuu osuuspankkiryhmän pääjohtajan Antti Tanskasen arvostelun siitä, että tarjousoikeus Leonia-kauppaan annettiin vain yhdelle ostajalle, eli Sampo-ryhmälle.

-Tällainen fuusio olisi ollut mahdoton Tanskasen edustaman ryhmän kanssa. Osuuspankkiryhmän rakenne on sellainen, ettei järjestely olisi onnistunut, Niinistö sanoo.

Osuuspankkiryhmän muodostavat Osuuspankkikeskus - Opk-osuuskunta, pörssiyhtiö OKO ja 246 itsenäistä osuuspankkia. Leonian mahdollinen myynti ulkomaille olisi Niinistön mukaan kaatunut todennäköisesti poliittiseen vastustukseen.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.