Mainos

Niinistö: Natura jaettava kahtia

Kokoomuksen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Sauli Niinistön mielestä Natura 2000 -suojeluohjelma on pakko jakaa kahteen osaan.

Niinistö sanoi Joensuussa, että valtioneuvoston esitys on pilkottava, koska muuten Suomen ehdotus sisältää liian suuria oikeusturvariskejä.

Syynä on Niinistön mukaan valitussuma mikä joka tapauksessa on tulossa joko Korkeimpaan hallinto-oikeuteen tai EY-tuomioistuimeen.

Kokoomus ajaa hallituksessa mallia, jossa Suomi esittäisi Naturaan ensin riidattomat alueet ja täydentäisi ehdotusta vasta oikeudenkäyntien jälkeen. Niinistö lupasi lisäksi, että Natura-korvaukset tullaan toteuttamaan ennakoitua laajemmin. Ympäristöministeriö olisi Niinistön mukaan nyt hyväksymässä ns. perälautapykälän.

Ympäristöministeri Pekka Haaviston mukaan erilaiset kotimaiset korvaus- mallit ovat Natura-ministeriryhmän käsittelyssä huomisaamuna. Korvaus- periaatteet pyritään ratkaisemaan pikaisella aikataululla. Haavisto ei halunnut tänään ottaa kantaa Niinistön näkemyksiin Naturan pilkkomisesta.


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.