Mainos

Niinistö moittii Vapaavuorta: "Kiemurtelua ja kikkailua"

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristöministeri Ville Niinistö myöntää, että puolueen viime vaalien rökäletappiolla on vaikutusta tämän päiväiseen ratkaisuun lähteä hallituksesta, jos valtioneuvosto torstaina puoltaa ydinvoimahakemusta. 

Vihreiden vuoden 2011 vaalitappion syynä on pidetty muun muassa sitä, että puolue jäi hallitukseen, joka myönsi kaksi uutta ydinvoimalupaa.

– Viime vaaleissa ihmiset selvästi antoivat meille kurinpalautusta siitä, että huolimatta taistelustamme ydinvoimalupauksia vastaan emme onnistuneet ja jäimme hallitukseen. Jo silloin totesimme itse vaaleissa, että emme enää sellaiseen myllytykseen lähde mukaan, sanoo Niinistö MTV Uutisille.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) esitti tänään, että Fennovoiman rakentamisluvan saamisen ehdoksi asetetaan vähintään 60 prosentin kotimainen omistusosuus.

Niinistö luonnehtii Vapaavuoren muotoilua erikoiseksi. Hän hämmästelee, että tällaisessa asiassa vastuu siirretään markkinoille siitä, mahtaako hanke toteutua.

– Kyllä vastuullinen hallitus nyt tekee päätöksen siitä, tuetaanko Rosatomin ja Fennovoiman hanketta rakentaa Suomessa ydinvoimalaa vai ei. Ei siinä kannata yhtään kiemurrella, että joskus myöhemmin katsotaan omistajuusprosentti. Se vastuu on päättäjillä nyt ja pidän kikkailuna sitä, että tämä omistajuuskysymyksen ratkaisu lykättiin myöhempään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.