Niinistö moitti työministeriötä ay-liikkeen hännystelystä

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Sauli Niinistö moittii työministeriötä SAK:laisen ammattiyhdistysliikkeen tahdon noudattamisesta. Niinistö epäilee työministeri Liisa Jaakonsaaren (sd.) olevan SAK:laisen ammattiyhdistysliikkeen vanki.

-Työministeriön poliittinen johto ei ole pystynyt häivyttämään syntynyttä epäluuloa, että toimintaa rajoittaa ylivarovaisuus suhteessa SAK:laiseen ammattiyhdistysliikkeeseen, Niinistö sanoi Ikaalisissa kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa.

Niinistön mukaan työaikalaista ja määräaikaisista työsopimuksista käydyn keskustelun aikana syntyi epäilyksiä, että työministeriön viranomaisvalmistelu kuuli SAK:n ääntä enemmän kuin tasapuolisesti kaikkia osapuolia.
-Edelleenkin näyttää, että näitä käsityksiä ei ole kyetty hälventämään työministeriössä, hän sanoi.
-Sellainen epäluulo on jäänyt, että sosiaalidemokraattinen työministeri on tässä jollakin tavalla SAK:laisen ammattiyhdistysliikkeen vanki, Niinistö kertoi.

Niinistön mielestä Jaakonsaaren rohkeus ei oikein tahdo riittää siihen ennakkoluulottomuuteen, jota työelämän uudistaminen Suomessa välttämättä vaatisi.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat