Mainos

Niinistö moitti työministeriötä ay-liikkeen hännystelystä

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Sauli Niinistö moittii työministeriötä SAK:laisen ammattiyhdistysliikkeen tahdon noudattamisesta. Niinistö epäilee työministeri Liisa Jaakonsaaren (sd.) olevan SAK:laisen ammattiyhdistysliikkeen vanki.

-Työministeriön poliittinen johto ei ole pystynyt häivyttämään syntynyttä epäluuloa, että toimintaa rajoittaa ylivarovaisuus suhteessa SAK:laiseen ammattiyhdistysliikkeeseen, Niinistö sanoi Ikaalisissa kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa.

Niinistön mukaan työaikalaista ja määräaikaisista työsopimuksista käydyn keskustelun aikana syntyi epäilyksiä, että työministeriön viranomaisvalmistelu kuuli SAK:n ääntä enemmän kuin tasapuolisesti kaikkia osapuolia.
-Edelleenkin näyttää, että näitä käsityksiä ei ole kyetty hälventämään työministeriössä, hän sanoi.
-Sellainen epäluulo on jäänyt, että sosiaalidemokraattinen työministeri on tässä jollakin tavalla SAK:laisen ammattiyhdistysliikkeen vanki, Niinistö kertoi.

Niinistön mielestä Jaakonsaaren rohkeus ei oikein tahdo riittää siihen ennakkoluulottomuuteen, jota työelämän uudistaminen Suomessa välttämättä vaatisi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.