Mainos

"Niinistö meni varsin kiltisti pienen maan johtajan rooliin" – puhetaidon kouluttajasta Niinistö käytti Trumpin suoman tilan taitavasti

Donald Trumpin ja Sauli Niinistön välinen tapaaminen sujui ystävällisissä ja kohteliaissa tunnelmissa, ja Trump oli selvästi omalla kotikentällään saadessaan olla suuren valtion päämies rinnallaan pienen kaukaisen maan johtaja, arvioi puhetaidon kouluttaja Juhana Torkki.

Trump sai ottaa johtajan roolin, eikä edes pyrkinyt tasavertaiseen asemaan Niinistön kanssa.

– Trump oli tällaisessa tilanteessa varmaankin mukavuusalueellaan. Trump selvästikin piti itsellään johtajan roolin, ja tästä roolista hieman alentuvastikin jakoi suosioita ja huomiota toiselle. Tämä on ehkä Trumpille hirveän luontaista: Hän on kala vedessä, kun saa olla johtaja pienempien seassa.

Trumpin valitsi pelin hengeksi ystävällisen keskustelun, jossa piti Suomea valokeilassa. Niinistö ei Torkin mukaan tilaa itse ottanut, vaan sitä hänelle suosiollisesti suotiin.

– Niinistö meni varsin kiltisti pienen maan johtajan rooliin ja oli vaatimaton tilanteessa.

Toisaalta Torkki katsoo Niinistön toimineen roolissa taitavasti, rakentaen satavuotiaan Suomen globaalia hyvää roolia. Esimerkiksi kahdesti toistettu "emme anna neuvoja, vaan rakennamme rauhaa", on Torkin mukaan vahvaa retoriikkaa.

– Hän esiintyi vastuullisen maan päämiehenä, joka keskustelee rakentavasti kaikenlaisten maailman johtajien kanssa ja luo luottamukselliset ja ystävälliset suhteen niihin. Tällainen vaikutelma siinä varmasti syntyi, Torkki arvioi.

7:23

6:09

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.