Mainos

Niinistö: Meidän on kyettävä huomaamaan läheisten pahoinvointi

"Meidän on kyettävä huomaamaan myös hiljaisia lähes äänettömiä signaaleja lähellä olevien pahoinvoinnista", totesi puhemies Sauli Niinistö koskettavassa puheessaan eduskunnassa.

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok.) kehottaa aikuisia tukemaan hämmentyneitä lapsia Tuusulan Jokelan murhenäytelmän jälkeen. Hän tiivisti eduskunnassa esittämissään muistosanoissa, että yhdessä kantaen suru ja pelko on helpompi kohdata.

- Perusturvallisuutemme on järkkynyt, ja sen rakentaminen pala palalta uudelleen on yhteinen tehtävämme, hän kehotti.

Eduskunta vietti illansuussa hiljaisen hetken uhrien muistoksi.

- Olemme uskoneet, että se mitä tapahtuu maailmalla, ei voi olla totta täällä. Nyt kaikki on toisin. Meidän on kyettävä huomaamaan myös hiljaisia lähes äänettömiä signaaleja lähellä olevien pahoinvoinnista. Kaiken arkipäivän kiireen keskellä pitäisi jättää aikaa välittämiselle, toisen ihmisen kohtaamiselle, huomautti Niinistä tunteikkaassa puheessaan.

Kyselytunti oli lyhyt ja arvokas. Kukin eduskuntaryhmä esitti omat surunvalittelunsa. Kaikissa puheenvuoroissa korostettiin yhteistä surua ja selviytymistä yhdessä.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) jakoi monen muun mielipiteen siitä, että sama olisi voinut tapahtua missä tahansa. Uhrien joukossa oli hänenkin tuttavansa.

Jotain toivon näkymääkin Vanhanen näki tilanteessa. Tällä hän viittasi siihen, että kymmenet nuoret jäivät Jokelassa kriisikeskukseen yöksi tukemaan toisiaan. Tämä on hänen mielestään osoitus sosiaalisesta yhteisvastuusta.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja