Mainos

Niinistö lykkäisi hammashuollon uudistusta

Valtionvarainministeri Sauli Niinistö haluaa lykätä hammashuollon uudistusta. Pitkään vireillä ollut hammashuollon etuuksien laajentaminen lykkääntyisi budjettiesityksen mukaan vielä ensi vuoden yli.

Sosiaali- ja terveysministeriö oli esittänyt, että vuonna 1942 ja sen jälkeen syntyneet alkaisivat saada ensi vuonna sairausvakuutuksen korvausta hammaslääkärin laskuistaan. Uudistus ei kuitenkaan sisälly Niinistön budjettiesitykseen.

Nykyisin korvausta voivat saada vain 1956 ja sen jälkeen syntyneet.

Opetusministeriö panostaa perusopetukseen

Opetusministeriö aikoo panostaa ensi vuonna perusopetukseen ja yliopistoihin. Opetusministeriö esittää ensi vuodelle määrärahalisäyksiä opetus- ja kulttuuritoimen peruspalveluiden ja yliopistojen rahoitukseen.

Ensi vuonna opetusministeriö pistää lisää rahaa myös tutkimusrahoitukseen. Suuri osa ministeriön rahoista kuluu esiopetusjärjestelmän vakiinnuttamiseen.

Opetusministeriön budjettiesityksen loppusumma on lähes 30, 4 miljardia markkaa. Valtiovarainministeriön esityksessä siitä on höylätty pois 225 miljoonaa.

Valtiovarainministerin budjettikäsittely saatiin päätökseen eilen. Valtiovarainministerin ehdotuksessa menojen loppusumma on noin 195,5 miljardia markkaa. Tämä vastaa hallitusohjelman tavoitetta pitää valtion menot reaalisesti enintään vuoden 1999 varsinaisen talousarvion tasolla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.