Mainos

Niinistö lopettaisi valtionyhtiöiden hallintoneuvostot

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok.) lopettaisi hallintoneuvostot valtionyhtiöissä ja siirtäisi niille kuuluvia tehtäviä osittain eduskunnan tarkastusvaliokunnalle.

Niinistö perustelee ehdotustaan sillä, että hallintoneuvostot eivät ole kyenneet toimimaan yritysten linjanvetäjinä eettisissä kysymyksissä sillä tavalla kuin olisi pitänyt.

- Hallintoneuvoston pitäisi tietyissä asioissa - esimerkiksi eettisissä kysymyksissä - viedä yrityksen johtoa. Väliin tuntuu, että siinä käy toisinpäin. Yhtiön johto vie hallintoneuvostoa, Niinistö sanoi eduskuntakauden avauksen tiedotustilaisuudessa.

Niinistön mielestä eduskunnan tarkastusvaliokunta voisi yhdessä hallituksen kanssa hakea yhteistä linjaa esimerkiksi siihen, miten yhtiöissä tulee suhtautua esimerkiksi johdon palkitsemiseen.

Niinistön mukaan hänen ehdotuksensa koskee yritysmaailmassa toimivia valtionyhtiöitä, ei välttämättä vain niitä, joissa valtio on enemmistöomistajana.

Niinistö myös ehdotti laajapohjaista yhteistyötä talouden haasteisiin vastaamisessa. Hän toivoi jonkinlaista pysyvää järjestelyä, jossa eduskuntaryhmät olisivat mukana etsimässä erilaisia vaihtoehtoja.

Esimerkkinä vastaavasta Niinistö mainitsi turvallisuus- ja puolustuspoliittisten linjanvetojen valmistelun. Siinä linjataan pitemmän aikavälin kehitystä. Mukana työssä ovat myös eduskunnan oppositioryhmät.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.