Mainos

Niinistö liputtaa Portugalin tukipaketin puolesta

Eduskunnan entinen puhemies ja entinen valtiovarainministeri Sauli Niinistö pitää välttämättömänä, että Portugalin tukipaketti hyväksytään.

Niinistö muistuttaa, että Suomi on antanut sitoumuksen eurooppalaisille sopijakumppaneille, kun eduskunta hyväksyi EU:n väliaikaisen vakausvälineen.

Niinistön mukaan kyseessä on valtiosopimus, jossa Suomi on sitoutunut kahdeksan miljardin euron takauksiin, mistä summasta on vielä runsaasti käyttämättä.

- Kansainvälisiin sopimuksiin ei voi suhtautua sillä tavalla, että jos edellinen eduskunta tai hallitus on jonkin sopimuksen tehnyt, niin sitten se yhtäkkiä muuttuisi. Jos näin meneteltäisiin, niin yhtään kansainvälistä sopimusta ei maailmassa olisi enää voimassa, Niinistö sanoi eduskunnan suuren valiokunnan järjestämässä kuulemistilaisuudessa.

Se, että eduskunta haluaa puitetakauksesta huolimatta pitää käsissään jokaisen "irrotettavan palan" on Niinistön mukaan suomalainen erikoisuus. Irlannin tukipaketin hyväksyminen oli ennakoiva tulkinta kansainvälisen sopimuksen noudattamisesta.

- Nyt olisi aika vaikeaa ulospäin selvittää, että yhtäkkiä emme enää noudatakaan sitä sopimusta. Siihen siihen ei löydy kovin järeitä perusteluja, jos verrataan Irlanti-ratkaisuun, Niinistö totesi.

Niinistön mielestä Irlannin tuki oli Suomen kannalta hivenen parempi paketti, koska vastuunkantajia oli enemmän. Irlannille myönsivät tukeaan myös Ruotsi ja Britannia, jotka eivät kuulu euroalueeseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.