Mainos

Niinistö: Liittokierros voi tietää huonoa tasa-arvotupolle

Huomenta Suomessa vieraillut puhemies Niinistö uskoo ulkopoliittisen keskustelun muuttuvan aiempaa avoimemmaksi.

Vappupuheissa voimakkaasti esiin noussut tasa-arvotupon kariutuminen ei eduskunnan puhemies Sauli Niinistön mukaan ole täysin yksiselitteinen asia. Niinistö katsoo, ettei liittokohtaisiin sopimusneuvotteluihin päätyminen välttämättä vesitä tavoitetta, joka tasa-arvotupolle asetettiin.

- Onkohan tilanne sittenkään tasa-arvotavoitteiden suhteessa kovin paljon muuttunut. Niistä tasa-arvoaloista on keskusteltava myös liittokierroksella. Niitä koskee aivan sama hallituksen tarjous olla mukana tukemassa kuntasektoria, joka on palkanmaksajana pääsääntöisesti mukana tukemassa palkanmaksajaa uudessa tilanteessa ja palkankorotusten osalta, Niinistö sanoi.

Niinistö sanoi MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa uskovansa, että uusi hallitus keskustelee turvallisuuspolitiikasta aiempaa avoimemmin.

- Uskoisin, että ulko- ja turvallisuuspolitiikan keskustelukulttuuri väistämättä muuttuu jo sitä kautta, että suomalaiset haluavat yhä enemmän tietää mitä heidän nimissään kulloinkin sovitaan.

Niinistön mielestä on olemassa eurooppalaisempi tie Natoon liittymisen sijaan.

- Hallituksen ohjelma painottaa, että Euroopan unionin pitää tiivistää turvallisuuspoliittista yhteistyötä. Toisaalta ohjelmassa lukee että EU tukeutuu transatlanttiseen suhteeseen ja Natoon. Onko tässä sitten kuitenkin luettavissa eurooppalaisempi Nato, Niinistö kysyi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.