Mainos

Niinistö lehdille: Stubbin hallitus lähti liikkeelle huonolla perinnöllä

Presidentti Sauli Niinistö moittii viime vuosien hallituksia mielikuvapolitiikan harjoittamisesta. Hänen mukaansa kipeiden talouspäätösten tekemisestä on luotu illuusio, vaikka päätökset ovat edelleen tekemättä.

Presidentti suomii Keskisuomalaisessa, Savon Sanomissa, Etelä-Suomen Sanomissa ja Karjalaisessa julkaistussa haastattelussa vuoden 2007 jälkeen toteutettua talouspolitiikkaa virheeksi, joka on poikinut uudenlaisen mielikuvapolitiikan.

– Elvytyksen nimissä ylläpidettiin velaksi huipputuloihin viritettyä huippumenojen tasoa ja vanhoja rakenteita, Niinistö sanoo haastattelussa.

Niinistön mielestä Alexander Stubbin (kok.) hallitus lähti liikkeelle huonolla perinnöllä.

– Asiat olivat todellisuudessa huonossa jamassa, mutta mielikuvatasolla ne mukamas oli oikeastaan hoidettu ja uudelle hallitukselle jäisi vain pikku vaiva täytäntöönpanosta. Hallituksen asema lähtötilanteessa oli äärimmäisen kiusallinen.

Mediaa Niinistö moittii valppauden herpaantumisesta.

– Vielä viime keväänä kehysriihen jälkeen todettiin, että nythän kaikki asiat ovat viittä vaille valmiita.

Presidentti arvioi haastattelussa Jyrki Kataisen (kok.) laajapohjaisen hallituksen vaikeuksia yleisellä tasolla.

–Jos meille muodostetaan hallitus, joka alkaa näyttää siltä, ettei se kykene millään tavoin vastaamaan yleiseen tilanteeseen, onko pyhempi asia istuttaa se hallitus neljä vuotta kuin se, että asioille tehtäisiin jotain? 

Rinne: Tilanne yllätti hallitukset 

– Vaikea taloudellinen tilanne yllätti aiemmat hallitukset, sanoo valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.).

Rinne katsoo, että Niinistö kritisoi nimenomaan aiempia hallituksia kuin Stubbin hallitusta, joka joutui aloittamaan vaikeassa tilanteessa.

Rinteen mukaan hallitukset ovat vuodesta 2008 lähtien odottaneet, että taloustilanne paranee, mutta niin ei ole käynyt.

– Ymmärsin niin, että aiempien hallitusten on ollut vaikea arvioida tilannetta ja sitä, mitä toimia se olisi edellyttänyt.

Matti Vanhanen (kesk.) oli pääministerinä vuosina 2007-2010, Mari Kiviniemi (kesk.) 2010-2011 ja Jyrki Katainen 22.6. 2011-24.6. 2014.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.