Mainos

Niinistö kummastelee keskustan Emu-kantaa

Niinistö on arvostellut keskustan kriittistä Emu-kantaa ja huomauttanut, että liittymisestä talous- ja rahaliittoon sovittiin 1994 EU:hun liityttäessä. Niinistö ihmettelee myös, miksi keskusta vaatii nyt Emusta kansanäänestystä.

-Oppositiossa voi näköjään unohtaa puheensa, olla olevinaan vastaan ja kertoa, että jos 1999 hallituksen ovet aukenisivat, silloin voitaisiin taas elää aiempien ratkaisujen varassa, Niinistö sanoi.

Niinistö ihmetteli keskustan puheenjohtajan Esko Ahon eilen esille nostamaa vaatimusta Emu-kansanäänestyksestä. Aho totesi, että neuvoa antavassa kansanäänestyksessä pitäisi kysyä, tulisiko Suomen liittyä Emun kolmanteen vaiheeseen ensimmäisten joukossa.

Niinistön mukaan Suomi teki EU:hun liittyessään epävirallisen varauman, jonka mukaan eduskunta ratkaisee liittymisen Emun kolmanteen vaiheeseen. Niinistö huomauttaa, että varaumaa kansanäänestyksestä ei tehty. -Kun sattuu joutumaan oppositioon, niin kaikki ajatukset kääntyvät päinvastaisiksi, Niinistö sanoi.

Niinistöllä on oma näkemyksensä varovaisesta Emu-linjasta. -Jos EU-kansanäänestyksen yhteydessä olisi sanottu "ei juuri nyt kyllä", missä olisimme? Ilmeisesti roolimme olisi nyt tukea sitä, että Viro pääsee EU:n jäseneksi, jotta Suomen talouselämä saisi Viron kautta takaoven liikkua EU:n sisällä, Niinistö piikitteli.

Keskusta lyö lukkoon Emu-linjansa huomenna ylimääräisessä puoluekokouksessa. Päätöksen odotetaan noudattavan kansanedustaja Mauri Pekkarisen työryhmän suositusta, jonka mukaan "Suomen tulee jäädä Emun ulkopuolelle Suomen edun nimissä Emun käynnistyessä 1.1.1999".
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.