Mainos

Niinistö kritisoi arvokeskustelun puuttumista

Valtiovarainministerin ja kokoomuksen puheenjohtajan Sauli Niinistön mukaan hänen laajalti arvosteltu esityksensä kirjastomaksujen käyttöönotosta on hyvä esimerkki siitä, kuinka arvokeskustelu Suomessa tyrmätään heti alkuunsa tarttumalla helpoiten vastustettavaan ehdotukseen. Niinistö puuttui kirjastomaksu-kritiikkiin kolumnissaan Turun Sanomissa tänään.

Niinistön mielestä hänen puheenvuoronsa varsinainen sisältö kuntien maksupolitiikasta sivuutettiin tekemällä "helposti alas ammuttavasta" kirjastomaksusta pääasia. Niinistö esitti pari viikkoa sitten Ylen ruotsinkielisen Aktuellt-ohjelman haastattelussa miettivänsä joskus, miksi sairaanhoidosta pitää maksaa, mutta lukemisesta ei.
-Kirjastojen peruspalveluista ei varmaan sitten ole mahdollista periä maksua. On siis muodostunut ainakin yksi varma kanta, Niinistö kirjoittaa viitaten Ruotsinkin lama-ajan politiikalle tuttuun tapaan tyrmätä kaikki uudet esitykset.

Niinistön mukaan arvokeskustelun myötä on yhä löydettävissä yhteisymmärrys sellaisista kuntien palveluista, jotka ovat selvästi vähemmän tarkeitä ja joiden velvoittavuutta voisi näin keventää tai joissa käyttäjä maksaa -periaatetta voitaisiin kehittää.

-Julkisen vallan tehtävien kaventaminen ei ole itseisarvo. Leikkauksia ja priorisointia on tehtävä, jotta kaikkein arvokkaimmat palvelut voidaan tuottaa laadukkaasti, Niinistö kirjoittaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.