Mainos

Niinistö kiistää SAK:n syytökset

Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö kiistää SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalaisen häneen kohdistamat syytökset. Ihalainen arvosteli Niinistöä palkansaajan kannalta huonoksi ehdokkaaksi ja tuki Tarja Halosta.

Työväen presidenttinä kampanjoiva kokoomuksen Sauli Niinistö ei tänään purematta niellyt SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalaisen syytöksiä. Ihalainen pelotteli Niinistön suhtautuvan nyreästi kolmikantaiseen sopimiseen. Lisäksi Ihalaisen syytti Niinistön pitäneen vaalikeskusteluissa esillä työelämän joustoja.

Aivan erityisesti Niinistö ihmetteli Ihalaisen joustopuheita.

- Muun muassa Joensuun valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä sanoin yrittäjille, että antakaa työntekijöille enemmän tilaa ja vapautta, koska siitä tulee luovuutta, josta kaikki hyötyvät. Jos tämä on jotain sellaista, joka ei sovi Ihalaiselle, niin ihmettelen suuresti, sanoi Niinistö.

SAK on aloittanut myös esitekampanjan, jossa Niinistöä moititaan ja Halosta kehutaan. Lentolehtisissä Niinistöstä annetaan kuva varsinaisena palkansaajan kauhuna, kun taas SAK:n tukema Halonen on kuin työmiehen unelma. Eilisessä MTV:n vaalitentissä Halonen piti esitettä asiallisena.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Kataiselta SAK ja sen puheenjohtaja sen sijaan saivat tänään lunta tupaan. Katainen tuomitsi amerikkalaistyyppisen mustamaalauksen ja pelottelun, ja arvioi SAK:n kampanjan kääntyvän itseään vastaan. STTK:ta ja AKAVAa Katainen kiitti siitä, etteivät ne järjestöinä ole lähteneet mukaan presidenttipeliin.

SAK:n Ihalainen ei halunnut tänään kommentoida julkilausumaansa ja sitä seurannutta arvostelua mitenkään.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 20.01.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.