Mainos

Niinistö: Keskusta latautunut vaalitilaan

Kokoomuksen puheenjohtaja valtiovarainministeri Sauli Niinistö arvostelee keskustaa latautumisesta vaalitilaan. Hänen näkemyksensä mukaan keskusta haluaa keskustella vain asioista, jotka ovat oppositiolle vaalien kannalta tarpeellisia, mutta jotka eivät kuitenkaan ole tärkeitä. Tätä on hänen mielestään tapahtunut jo pidempään.

Niinistö huomautti tänään kokoomuksen puoluehallituksen kokouksen yhteydessä Heinolassa, ettei keskusta edes osallistunut keväällä juuri lainkaan Emu-keskusteluun eikä liioin talousarviokeskusteluun.
-Ehkä tämä on nyt sitten oppositiolle kuuluva etuoikeus välttää merkityksellisiä aiheita, hän letkautti.

Hän myönsi, että viime päivien kestoaiheessa eli Alho-Sundqvist-keskustelussa on varmasti semmoisia ainesosia, joissa on houkutuksia moiseen keskusteluun. Niinistö olisi odottanut Emu-keskustelulta enemmän kuin vain vastausta ei. Samoin budjettikeskustelussa keskusta lähestyi hänen mielestään aihetta siten, että "tämä ei ole hyvä". Silti ei esitetty mitään vaihtoehtoa.

Niinistö päätteli, että keskusta halusikin talousarviokeskustelussa ottaa "option jälkiviisauteen". Hän muistutti, että joulukuussa on helppo sanoa, mitä olisi pitänyt tehdä. Sekä Niinistö että opetusministeri Olli-Pekka Heinonen korostivat, että hallitus aikoo tehdä työtä hallituskauden loppuun saakka. Hallituksen työhön ei heidän mielestään ole tulossa mitään vaaleihin valmistautumisen ilmapiiriä.

Sinipuna toimii

Nykyinen hallituspohja on Niinistön mielestä ollut toimiva. Hän korosti, että tähän johtopäätökseen on tullut moni muukin. Kysymys ydinvoimasta voi kuitenkin tulla esteeksi hallitusyhteistyön jatkamiselle semmoisenaan. Niinistö toisti kantansa, että seuraavalla hallituksella ei ole muuta mahdollisuutta kuin ottaa myönteinen kanta ydinvoimaan. Kokoomuksen puoluehallitus pohtii kahden päivän seminaarissa Heinolassa puolueen vaalitavoitteita. Viimeiset vaaliteemat lyödään lukkoon tammikuun lopussa pidettävässä puoluevaltuuston ylimääräisessä kokouksessa.

Kokoomuksessa on laskettu, että puolue voisi saada vaaleissa neljä-kuusi lisäpaikkaa. Puoluesihteeri Maija Perhon mielestä mielipidetiedustelujen tulokset panevat romukoppaan sen vanhan totuuden, että pitkä hallituskausi nakertaa kannatusta. Hän muistutti myös, ettei enää pitkiin aikoihin ole kuultu letkautuksia kokoomuksesta apupuolueena.

Kokoomuksessa on ehdokasasettelun jäsenäänestys käyty kaikissa muissa paitsi Etelä-Hämeen, Helsingin ja Lapin piireissä. Auki on vielä, aikooko oikeusministeri Jussi Järventaus asettua ehdolle vaaleissa. Hän lupasi vastausta muutaman päivän kuluessa. Mahdollisina Järventauksen vaalipiireinä ovat joko Etelä-Häme tai Uusimaa, jossa kokoomuksella on vielä yksi paikka auki.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.