Mainos

Niinistö: Käytettyjen autojen verouudistus viivästymässä

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö pitää mahdollisena, että esitys käytettyjen tuontiautojen verotuksen muuttamisesta annetaan vasta seuraavalle eduskunnalle.

Käytettyjen tuontiautojen verotuksen muuttaminen näyttää olevan viivästymässä. Valtiovarainministeri Sauli Niinistö pitää mahdollisena, että esitystä asiasta ei annetakaan enää nykyiselle eduskunnalle.

Niinistö kertoi politiikan toimittajien lounaalla, että asiassa odotetaan sittenkin vielä korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisua. Hän sanoi itsekin olleensa siinä uskossa EY-tuomioistuimen ratkaisun jälkeen, että suomalainen esitys voitaisiin tehdä.

Valtiovarainministeri huomautti, että EY-tuomioistuimen ns. päätös asiasta ei kuitenkaan ollut konkreettinen päätös itse asian osalta, vaan se eräällä tavalla vertaili Suomen lainsäädäntöä pikemminkin EU:n periaatteisiin kuin asiasta edelleen KHO:ssa käsiteltävän yksittäistapauksen ratkaisuun.

Niinistön mukaan kaikki tekijät puoltavat sitä, että on vielä katsottava, mitä korkein hallinto-oikeus EY-tuomioistuimelta hankkimansa lausunnon pohjalta sanoo asiasta.

-Koska tässä tavallaan törmätään tähän EY-oikeudenkin rakenteeseen, joka menee tavallaan meidän lainsäädäntömme ohi ja yli, mutta meikäläinen tuomioistuin kuitenkin viime kädessä tuomitsee, mikä se EY:n oikea oikeus tässä yksittäistapauksessa on. Ja sen vuoksi tässä on nyt tällainen mutka matkassa, Niinistö muotoili.

Kysymykseen, milloin KHO:n ratkaisua voidaan odotella, Niinistö vastasi, että "vain taivas ja KHO:n neuvokset tietävät". Hän sanoi pitävänsä ennusteena kuitenkin edelleen sitä, että se saadaan vielä tällä vaalikaudella.

Niinistön mukaan asiasta tekevät ongelmallisen mm. "vanhat hännät" eli maassa jo oleva käytettyjen autojen kanta. Hän huomautti, että sen kummemmin auton omistajien, autokaupan kuin verottajankaan intresseissä ei ole se, että tapahtuu "joitain sellaisia voimakkaita käyttäytymis- tai muita muutoksia, jotka aiheuttavat muita vaurioita".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.