Mainos

Niinistö: Kasvun hiipuminen otettu huomioon

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho näkee TT:n barometrissä lamaenteitä. Hän vaatii hallitusta avaamaan ensi vuoden budjetin heikentyneiden suhdanteiden vuoksi. Valtiovarainministeri Sauli Niinistö pitää keskustan mustamaalausta törkeänä. Keskusta suututti tänään myös ay-liikkeen uusilla työreformiehdotuksilla.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö ei lämpene oppositiojohtaja Esko Ahon toiveille tehdä budjettiin selkeitä muutoksia hidastuneen talouskasvun vuoksi. Niinistö vakuutti talousarvion pohjan pitävän. Budjettitilannetta tarkastellaan ensi viikon torstain jälkeen, kun valtiovarainministeriön suhdanne-ennuste on käytettävissä. Niinistö huomautti, että koko ajan on ollut tiedossa viennin ja teollisuustuotannonkin kasvun laantuminen huippuvuosista. Samalla on odotettu kotimarkkinoiden kasvua. Samaa näyttää myös TT odottavan barometrissaan.

Valtiovarainministeriö on arvioinut Niinistön mukaan nimenomaan teollisuustuotannon kasvun aika alhaiseksi ensi vuonna. Myös ministeriön arvio viennin kasvusta on olemassaolevista ennusteista toiseksi alhaisin. Jopa Suomen Pankki on odottanut siltä sektorilta enemmän. Ensi vuotta koskevat ennusteet ovat olleet Niinistön mukaan hyvin kapeassa putkessa. Suurimman ja pienimmän kasvuennusteen välinen ero on vain puolitoista prosenttiyksikköä. Näin pienessä putkessa on harvoin liikuttu, hän korosti. Valtiovarainministeri muistutti ensi vuotta koskevan budjettiesityksen olevan vuosikymmeniin ensimmäinen talousarvio, joka vaalivuodesta huolimatta alentaa valtion menoja. Sen laadinnassa on ollut aika lailla varovaisuutta. Niinistö lähetti keskustan suuntaan terveisiä, joiden mukaan hän olisi kaivannut oppositiolta mukanaoloa edes jossakin nykyistä ongelmallisempiin aikoihin varautuvassa toimenpiteessä.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.