Mainos

Niinistö jaTuomioja tyytyväisiä Lissabonin suunnitelmiin

Suomelle on luvassa hyötyä EU-maiden kaavailemista talousuudistuksista, uskovat valtiovarainministeri Sauli Niinistö ja ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Ministerit olivat tyytyväisiä iltapäivän keskusteluun EU-maiden talousuudistuksista. Lissabonin huippukokouksen on määrä hyväksyä laaja aikataulutettu ohjelma, johon sisältyy useita konkreettisia osia: kilpailun vapauttamista eri aloilla, riskirahoituksen helpottamista, koulutuksen kehittämistä ja Internetin tehokkaampaa hyödyntämistä.

Erkki Tuomioja

Niinistön mukaan myös osin kiistanalainen lopullinen telemarkkinoiden vapautus on saamassa kaikkien tuen; aikarajaksi määrätään ilmeisesti vuosi 2001. Suomen kannalta tämä on erityisen tärkeä ala, Niinistö muistutti. Ranskakin hyväksyy sen, mutta on ollut empivämpi energia- ja liikennemarkkinoiden vapauttamisen suhteen. Keskusteluja julkiseen palveluun liittyvistä aloista oli määrä jatkaa vielä illalla, kertoi puolestaan Tuomioja.

Puheenjohtajamaa Portugalin valtiovarainministeri Joaquin Pina Moura perusteli Lissabonissa laadittavia uudistussuunnitelmia sillä, että nyt EU:n on korjattava hyöty, jonka talous- ja rahaliitto Emu on tuonut mukanaan. -Olemme saavuttaneet makrotaloudellisen vakauden, jonka turvin me voimme jatkaa rakenneuudistusten tekemistä. Näillä voimme edelleen vahvistaa euron asemaa kansainvälisillä markkinoilla, Pina Moura.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.