Mainos

Niinistö jatkaa Kokoomuksen johdossa - Heinonen seuraajasuosikki

Kokoomuksen puheenjohtaja Sauli Niinistö ja puoluesihteeri Maija Perho valittiin tänään Rovaniemen puoluekokouksessa yksimielisesti jatkamaan tehtävissään. Myös puolueen muu johto jatkaa entisessä kokoonpanossaan. MTV:n tekemän kyselyn mukaan opetusministeri Olli-Pekka Heinonen on vahvin ehdokas Niinistön seuraajaksi kahden vuoden kuluttua.

Niinistö on johtanut puoluetta vuodesta 1994, ja Perho valittiin puoluesihteeriksi ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten.

Poliittisessa katsauksessaan Niinistö paljasti, että SDP on hänelle keskustaa selvästi mieluisampi hallituskumppani. Hän korosti kuitenkin, ettei se ole kannanotto tulevan hallituksen koostumukseen.

Niinistö ja puolustusministeri Anneli Taina jättivät odotetusti Suomen Nato-jäsenyyteen johtavan oven puoliksi auki.

Puoluekokous hyväksyi näkemyksen, jonka mukaan syksyllä aloittavista suurlääneistä ja koko lääninhallintojärjestelmästä pitäisi luopua. Puolue vahvisti ydinvoiman lisärakentamiselle myönteisen kantansa.

Heinonen seuraajasuosikki

Kokoomuksen puoluekokousedustajien suosikki puheenjohtaja Sauli Niinistön seuraajaksi on opetusministeri Olli-Pekka Heinonen. MTV:n tekemän kyselyn mukaan Heinosella on selvä etumatka muihin ministereihin ja europarlamentaarikko Kirsi Pihaan nähden.

Kaikkiaan 607:stä Rovaniemen kokouksen edustajasta vastasi kyselyyn 287. Heinonen sai 48,1 prosentin kannatuksen. Oikeusministeri Kari Häkämiehen haluaisi seuraavaksi kokoomuksen puheenjohtajaksi 11,9 ja liikenneministeri Matti Auran 10,8 prosenttia vastaajista.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz, Kirsi Piha ja puoluesihteeri Maija Perho jäivät kukin alle kymmenen prosentin kannatuksen.

Niinistön vahvaa asemaa kuvaa se, että yli puolet kyselyyn osallistuneista toivoisi hänen olevan kaikesta huolimatta käytettävissä puheenjohtajaksi vielä vuoden 1999 puoluekokouksessa.

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.