Mainos

Niinistö ja Putin tapasivat - Niinistö sivusi lapsikiistaa

Presidentti Sauli Niinistö on tavannut Venäjän presidentin Vladimir Putinin tämän virka-asunnolla Moskovan lähistöllä. Niinistön mukaan tapaamisen ilmapiiri oli välitön ja ystävällinen.

Keskustelua hallitsivat talousasiat. Molemmat muun muassa tunnustivat maiden olevan toistensa tärkeitä kauppakumppaneita. Niinistö yritti myös houkutella venäläisinvestointeja Suomeen. Putin myös tarjosi luonaan presidentti Niinistön kanssa matkustavalle elinkeinoelämän valtuuskunnalle.

Presidentit sopivat myös rajanylitysten ja viisumeihin liittyvien kysymysten sujuvoittamisesta. Rajanylitystä sovittiin parannettavaksi paremmalla yhteistyöllä, eli jos Suomen puolella raja on ruuhkautunut, on molempien rajaviranomaisten osallistuttava ruuhkan purkamiseen. Venäjä sen sijaan toivoi, että viisumihakemusten jättäminen olisi nykyistä helpompaa. Nykyisin osa viisumia tarvitsevista venäläisistä joutuu tekemään pitkän matkan jättääkseen hakemuksen.

Niinistö myös kutsui Putinin Suomeen kesäkuun loppupuolella.

Lapsikiistoista presidentit eivät varsinaisesti puhuneet. Niinistö tosin vakuutti, ettei venäläislapsia kohdella Suomessa eri tavoin kuin suomalaislapsia. Putin ei kommentoinut asiaa.

(MTV3)

Katso Maarit Roihan raportti Moskovasta (Seitsemän uutiset 12.2.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.