Mainos

Niinistö ja Katainen sytyttelivät vaalikipinää kokoomusväkeen

Kokoomus lähtee eduskuntavaaleihin kahden kärjen taktiikalla. Sekä nykyinen puheenjohtaja Jyrki Katainen että presidentinvaalin kakkoseksi yltänyt Sauli Niinistö kiertävät ympäri maata.

Suurin oppositiopuolue kokoomus lähti viikonloppuna hakemaan vaalikuntoa Suomenlahden laineilta. Laivan irrottua Helsingin Länsisatamasta kokoomusväen virittivät avajaisjuhlassa risteilytunnelmaan puolueen vaaliveturit Jyrki Katainen ja Sauli Niinistö.

Katainen palasi puheenvuorossaan vielä edellispäivänä julkistettuun puolueen vaaliohjelmaan. Hän teki selväksi, ettei halua Suomeen yhteiskuntaa, jossa eri sukupolvet joutuvat kyräilemään toisiaan. Tällainen sukupolvien vastakkainasettelu on estettävä ja kokoomuksella on siihen myös lääkkeet.

Katainen antoi myös yhden vaalilupauksen lisää. Hän linjasi, ettei kokoomus syyllisty vaaleissa loanheittoon kilpailijoita kohtaan, tuli heiltä vastaan millaista karvausta tahansa.

- Meillä ei ole vihollisia, meillä on kilpailijoita, hän painotti.

Risteilyväki otti luonnollisesti Niinistön innostuneesti vastaan. Investointipankkiirin työt jo päättänyt Niinistö pohdiskeli ensin tutun kryptisesti maailman menoa, mutta teki sitten niin ikään niinistömäisesti selväksi, milloin työmarkkinoilla ovat asiat kohdallaan. Niinistön mukaan tähän on päästy silloin, kun kahteen kysymykseen tulee vastauksena "kyllä".

Tämä vastaus tulee hänen mukaansa saada silloin, kun työntekijältä kysytään viihdyttekö täällä ja kun yrittäjältä kysytään, menestyykö yritys.

Niinistö sanoi, ettei olisi pahoillaan, että kolmikannan sijasta kantoja olisi joskus vain kaksi. SAK:n ja EK:n johtajien tulisi mennä keskenään "pussauskoppiin" ja tulla ulos vasta kun työpaikalla tulee mainittuihin kahteen kysymykseen sama vastaus.

Perjantaiana julkistettu MTV3:n kysely ennakoi Niinistölle Uudeltamaalta hirmuista äänivyöryä. Katainen kyseli Niinistöltä, jokohan hän seuraavassa ennusteessa mahtaa rikkoa 200 000 äänen rajan. Niinistö arveli, että sellaisiin äänestäjämääriin tarvittaisiin avuksi pääministeri Matti Vanhasen syntyvyysohjelmakin.

Uudenmaan lisäksi muuallakin maassa kampanjoiva Niinistö on jo aloittanut vaalityön. Tilaisuuksissa on ollut kuulemma tupa täynnä, eivätkä kaikki ole mahtuneet sisällekään.

Risteilylle osallistuu noin 1500 kokoomuslaista, jotka mahtuvat Tallinkin uivan jättihotellin m/s Galaxyn uumeniin hyvin. Risteilyohjelmassa oli illalla monenlaisia kevyempiä tilaisuuksia Ben Zyskowiczin vetämästä puhekilpailusta karaokekisaan ja pubivisaan. Sunnuntaipäivän ohjelmassa on erilaisia seminaareja ja kansanedustajaehdokkaiden kampanjakoulutusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.