Mainos

Niinistö ja Haavisto erimielisiä presidentin koulutuksen merkityksestä

MTV3 Uutisten vaalikoneen toisen kierroksen kysymyksillä pyritään saamaan esiin ehdokkaiden näkemykset, miten presidentin virkaa pitäisi hoitaa.

Koulutuspohjan merkitystä korostaa jossain määrin Sauli Niinistö kun taas Pekka Haavisto ei pidä sitä aivan yhtä tärkeänä. Ero ei tässä kohti ole kovin suuri, vaikka ehdokkaat sijoittuvatkin keskiviivan eri puolille.

Edustavuudesta ja tyylikkyydestä puhuttaessa näkemysero on edellistä suurempi. Tosin ehdokkaat määrittelevät tyylin hieman eri tavoin. Niinistön mukaan tyylikkyydellä on merkitystä ainakin jossain määrin, ja hän laajentaa tyylin koskemaan myös tapaa toimia. Haavisto taas katsoo, ettei tyylillä ole niin väliä, jos on raudanluja ammattilainen.

Kumpikaan ehdokkaista ei katso presidentin velvollisuuksiin kuuluvan Karjalan palauttamisesta keskustelemisen Venäjän johdon kanssa. Yksi vaalikoneen väittämistä kuuluu, että "Valtiovierailuilla pitää painottaa enemmän ihmisoikeuksia kuin taloutta ja Suomen kansallisia intressejä". Haavisto on taipuvainen olemaan tämän väitteen kanssa samaa mieltä, kun taas Niinistö on enemmän eri kuin samaa mieltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.