Mainos

Niinistö haluaisi tarkistaa työttömyysturvan saannin ehtoja

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö haluaa ottaa nykyisen työttömyysturvan ja lain soveltamisen tarkasteluun. Niinistö viittasi eduskunnan keskustelussa tänään siihen, että suurista työttömyysluvuista huolimatta monilla aloilla on vaikeuksia saada työntekijöitä. Hän mainitsi esimerkiksi työttömyysturvan keston sekä jo nyt lakiin kirjatun velvollisuuden ottaa vastaan tarjottua työtä. Niinistön mielestä Suomessa tulisi vähintäänkin siirtyä noudattamaan lakia, joka lähtee siitä, että kolmen kuukauden kuluttua työtä on otettava myös oman ammattialan tai asuinalueen ulkopuolelta.

Niinistö kytki työttömiä koskevat toimet ns. tulevaisuuspakettiin, jota hallitus valmistelee vielä täksi kevääksi. Paketissa on tarkoitus sopia lisärahoituksesta tutkimukseen, koulutukseen ja mahdollisesti joihinkin investointeihin.

-Meidän on erittäin vaikea lähteä panostamaan lämpimänä ellei peräti kuumana toimivaan talouteen, ellei samanaikaisesti huolehdita siitä, ettei työvoimaan synny pullonkauloja, Niinistö sanoi. Valtiovarainministeriö nosti puutteet työttömyysturvalain soveltamisesta esille jo maanantaina. Ylijohtaja Martti Hetemäki puhui samassa hengessä asiasta työministeriön tilaisuudessa Helsingissä. Niinistön puheenvuoro aloitti tänään eduskunnan keskustelun lähivuosien budjettilinjauksista. Keskustelun pohjana on hallituksen tiedonanto ns. menokehyksistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.