Mainos

Niinistö: Hallitus valmis reagoimaan talouskasvun hidastumiseen

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö vakuuttaa, että hallitus on valmis reagoimaan nopeastikin, jos talouden kasvu osoittautuu hitaammaksi kuin hallituksen budjettiesityksessä on ennakoitu. Niinistö esitteli Paavo Lipposen viiden puolueen hallituksen viimeisen budjettiesityksen tänään eduskunnalle.

Niinistön mukaan Venäjän epävakaa tilanne ja pörssikurssien viime päivien lasku eivät kuitenkaan anna aihetta muuttaa budjetin perustana olevia arvioita.

Niinistö totesi hallituksen budjettitiedotustilaisuudessa, että Venäjän talous on sittenkin melko pieni koko maailmantaloudessa, mutta yhdessä Aasian kriisin kanssa sillä voisi olla jo suurempia vaikutuksia. Aasian kriisi on Niinistön mukaan vaikuttanut melko vaimeasti Suomen tilanteeseen.

Pörssikurssien laskussa kysymys on Niinistön mukaan toistaiseksi paperitaloudessa tapahtuvista muutoksista. Mittavampia vaikutuksia voi hänen mukaansa tulla, jos pörssikurssien laskusta tulee pysyvämpää ja taloudellinen käyttäytyminen sen takia muuttuu varovaisemmaksi.

Niinistö ei kuitenkaan uskonut, että tällaista vaaraa nyt olisi. Hän kertoi, että valtiovarainministeriössä on seurattu tilanteita ja todettu, että budjetin tunnuslukujen uudelleen arviointiin ei ole aihetta.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.