Mainos

Niinistö: Euromaat tukeneet velkaisia maita liian innokkaasti

Eduskunnan puhemiehen Sauli Niinistön (kok.) mielestä Suomi ja muut euromaat ovat ehkä liian innokkaasti tukeneet velkaisia jäsenmaita. Niinistö puhui Ylen TV1:n Ykkösaamussa euroalueen kriisin yhteydessä laajemmasta vastuusta.

- Ei tämä ole mikään euromaiden erityinen ongelma. Jos pelastetaan finanssijärjestelmää, siihen ovat kyllä kaikki maailman maat tavallaan osallisia. Ja olisi hyvä, että sitten otettaisiin osaa myös pelastustoimiin laajamittaisesti.

Niinistön mielestä koko euroalue Suomen hallitus mukaan lukien rynnisti liian innokkaasti pelastamaan Kreikkaa. Euromaat ottivat Kreikan kohdalla lähes 90 prosenttia kokonaisvastuusta. Irlannin kohdalla euromaiden yhteispotti tipahti jo noin kolmannekseen, ja Irlannin pankkisektoria rahoitettiin ympäri maailman.

- Kaikki alkoi oikeastaan alkuvuodesta viime vuonna, jolloin erityisesti ranskalaisissa puheenvuoroissa viitattiin siihen, että euro hoitaa kyllä ongelmansa, pysykää te muut poissa. Tätä kautta luotiin ihan väärä käsitys, josta ollaan kyllä pääsemässä nyt pois.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.