Mainos

Niinistö: Ei korotusta kehitysapuun

Valtiovarainministeri Sauli Niinistön mukaan Suomi ei ole korottamassa kehitysapumäärärahoja, vaikka asia oli esillä kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n keskeisen ministeriryhmän kokouksen yhteydessä Ottawassa viikonloppuna. Asiasta kertoo Helsingin Sanomien verkkoliite. Lehden mukaan kehitysmäärärahojen nostaminen YK:n suosituksen mukaiselle minimitasolle 0,7 prosenttiin tuli vahvasti esiin Ottawan talouskokouksessa. Valtiovarainministeri kuitenkin torjuu korotuspaineet.

-Se maksaisi kolme miljardia markkaa. Minä en löydä mistään sellaisia rahoja, totesi Niinistö. Niinistö korostaa, että Suomen kehitysapuun käyttämät 0,35 prosenttia kokonaistuotannosta on hyvää kansainvälistä keskitasoa. 0,7 prosenttiin yltävät hänen mukaan vain Hollanti, Norja, Ruotsi ja Tanska.

Terroristien rahavirtojen jäljittämiseksi ei Niinistön mukaan olla perustamassa Suomeen uutta viranomaisyksikköä. Yhteistyötä sitä vastoin tiivistetään Rahoitustarkastuksen, Suojelupoliisin ja verottajan välillä.

MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa vierailleen valtioneuvos Harri Holkerin mukaan kaikki länsimaat ovat velkaa kehitysmaille. Holkeri sanoo meidän hyvinvointimme olevan paljolti sen varassa, että olemme voineet tuoda kehitysmaista muun muassa halpoja raaka-aineita.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 19.11.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.