Mainos

Niinistö ei hae Suomen Pankkiin

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö ei hae Suomen Pankkiin. Niinistö sanoo, että pitkän harkinnan jälkeen hän on päättänyt pysyä nykyisissä tehtävissään.

Niinistön mukaan hän ei voisi yhtenä viidestä johtokunnan jäsenestä täysin hyödyntää kokemustaan ja kiinnostustaan euroalueen finanssi- ja rahapolitiikan kysymyksissä. Hän sanoo julkaisemassaan tiedotteessa, ettei kyennyt kävelemään omien periaatteidensa yli. Siinä minun kivimuurini, Niinistö heittää Esko Ahon suuntaan.

- Olen sanonut että harkitsen, nyt minä harkitsin ja kaikki muu hössöttely tässä välillä on vähän niin kuin muualta tullutta, kommentoi Niinistö päätöstään Brysselistä MTV:n uutisille.

Itälä helpottunut Niinistön päätöksestä

Puheenjohtaja Ville Itälä sanoo olevansa helpottunut Niinistön päätöksestä.

-No tässäkään ei pidä varmaan edetä asioissa liikaa. Nyt minulla ei ainakaan ole tiedossa että kukaan olisi jättänyt hakemusta Suomen Pankkiin. Täytyy sitten katsoa kun ensi viikolla hakemuksaika päättyy että ketkä ovat hakijoita, Itälä totesi MTV:n uutisille.

Tämän jälkeen voisi kuvitella, että homma on selvä ja Ilkka Kanerva valitaan Suomen Pankin johtoon. Mutkia voi kuitenkin tulla matkaan, sillä tiettävästi nimittäjä eli Tarja Halonen ei ole yhtä halukas nimittämään Kanervaa Suomen Pankin johtoon kuin olisi ollut Sauli Niinistön. Näkemys vahvistetaan sekä kokoomuksesta että SDP:stä. Kanervan rooli on jatkossa kuitenkin avainkysymys, eikä häntä ole helppo ohittaa.

Hakuaikaa Suomen Pankkiin on reilu viikko, joten muitakin nimiä voi vielä tulla esille. Pankin johtokuntaan haetaan kahta uutta jäsentä. Viime viikolla keskustan Esko Aho ilmoitti hakevansa virkaa.

Jos Kanerva Suomen Pankkiin päätyy, vahvimmat ehdokkaat liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinosen seuraajaksi ovat Jyri Häkämies Kotkasta tai Paula Kokkonen Helsingistä. Valinta tehdään parin viikon päästä, joten sitä ennen muitakin nimiä kertynee liuta.

(MTV3)

Yhdeksän uutisissa (05.11.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.