Mainos

Niinistö ehdolle EIP:n hallitukseen

Eduskunnan jättävä valtiovarainministeri Sauli Niinistö on saamassa kansainvälisen huippuviran. Valtioneuvosto nimitti Niinistön tänään Suomen valtion ehdokkaaksi Euroopan Investointipankin hallitukseen.

Valtioneuvosto nimitti tänään valtiovarainministeri Sauli Niinistön Suomen valtion ehdokkaaksi Euroopan Investointipankin (EIP) hallitukseen 1.9.2003 alkavalle neljän vuoden toimikaudelle. Suomi, Ruotsi ja Itävalta muodostavat yhteisen äänestysryhmän, jolla on yhteinen hallituksen jäsen eli varapuheenjohtaja (Vice President). Hallituksen jäsenyys siirtyy äänestysryhmän tekemän sopimuksen mukaisesti 1.9.2003 Suomelle.

Euroopan investointipankin varatoimitusjohtajan virka avautuu syyskuussa.

Niinistölle tuleva paikka investointipankin johtokunnassa on kiintiöity kolmen maan ryhmälle, jonka muodostavat Suomi, Ruotsi ja Itävalta. Suomi on maista ainoa, jolla ei ole vielä ollut edustajaa varatoimitusjohtajan paikalla.

Euroopan investointipankki toimii Luxemburgissa. Se rahoittaa yhdentymistä edistäviä hankkeita sekä EU-maissa että unionin ulkopuolella.

EIP:n hallituksessa on puheenjohtajan lisäksi seitsemän jäsentä. Euroopan investointipankki on itsenäinen rahoituslaitos ja samalla EU:n toimielin. Pankin jäseniä ovat kaikki EU:n jäsenvaltiot. EIP:n hallitus (Management Committee) vastaa pankin operatiivisesta toiminnasta. EIP myöntää pitkäaikaisia lainoja tavoitteena edistää EU:n jäsenvaltioiden yhdentymistä, tasapainoista alueellista kehitystä sekä taloudellista ja sosiaalista yhteenkuuluvuutta. Rahoitustoiminnan keskeisiä painopisteitä ovat Euroopan laajuiset liikenne- ja viestintäverkot, energiasektori, ympäristöinvestoinnit sekä pieni ja keskisuuri teollisuus. Kaikessa lainanannossaan EIB painottaa erityisesti ympäristönäkökohtia.

(MTV3)


(Talousuutiset 05.02.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.