Mainos

Niinistö arvostelee Halosen ja Vanhasen energialinjauksia

Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö teki tänään pesäeroa kilpailjoihinsa moittimalla heitä vastuunoton välttelystä.

Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö syyttää sekä presidentti Tarja Halosta että pääministeri Matti Vanhasta rohkeuden puutteesta ja vastuunoton välttelystä. Esimerkkinä Niinistö käyttää ehdokkaiden suhtautumista ydinenergiaan. Aikanaan lisäydinvoimaa vastustanutta pääministeri Vanhasta Niinistö pitää syypäänä jopa työttömyyden pitkittymiseen ja turhiin konkursseihin.

- Erityisesti lamasta selviämisen vuosina on laskettu, että pelkästään rakentaminen olisi tuonut noin 30 000 miestyövuotta. Luulen että siinä olisi jäänyt joitakin konkunkurssejakin väliin, jos olisi ollut silloin rohkeutta olla valitettavasti myös yleistä mielipidettäkin vastaan, Niinistö toteaa.

Niinistön mielestä SDP:n Tarja Halonen ja keskustan Matti Vanhanen ovat nyt sortumassa samaan virheeseen. Molemmat ovat kysyttäessä suhtautuneet lisäydinvoimaan nihkeästi.

- Nyt jos jälleen aiheutetaan kysymysmerkkejä tähän asiaan, siitä voi tulla uutta vahinkoa. Minä en ole mikään ydinvoiman suuri ystävä, mutta minun mielestäni meidän on kyettävä antamaan se signaali, että tarvittaessa sekin on mahdollisuus, sanoo Niinistö

Mahdollisuus lisäydinvoimaan lisää myös luottamusta Suomen talouteen, uskoo Niinistö.

-Se tarkoittaa suomalaisen työn suosimista, että pidetään tällainen mahdollisuus avoimena.

Niinistö esitti arvostelunsa tänään kampanjansa varainkeruuseminaarissa Helsingissä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 24.11.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.