Mainos

Niinistö äänestäisi ydinvoimaponnen puolesta

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö katsoo, ettei Suomi voi täyttää kasvihuonepäästöjen vähennystavoitteita muuten kuin rakentamalla lisää ydinvoimaa. Turun Sanomien tänään julkaisemassa kolumnissa kokoomuksen puheenjohtaja Niinistö sanoo, että hän itse äänestäisi ydinvoiman lisärakentamista kannattavan ponnen puolesta eduskunnassa.

Niinistö moittii vihreän ympäristöministeri Pekka Haaviston tukea hiilivoiman lisärakentamiselle väliaikaisena ratkaisuna ja ryhmäpuheenjohtaja Satu Hassin vaatimusta, etteivät hallituspuolueen ministerit ja ryhmäjohtajat saisi äänestää ydinvoimaponsien puolesta.

-Vihreiden ympäristö- ja energiapolitiikalle ei ole kuin yksi osoite; ydinvoiman vastustaminen, Niinistö tuomitsee. Valtiovarainministeri huitaisee samalla SDP:tä ja keskustaa.

Sosiaalidemokraatit torjuvat ydinvoimakeskustelun, koska se uhkaa hallituksen yhtenäisyyttä, ja keskustan varapuheenjohtaja Seppo Kääriäinen ilmoitti viikonloppuna, ettei hän enää kannata uuden ydinvoimalan rakentamista.

Niinistö piikittelee SDP:tä kysymällä, kumpaa Suomi tarvitsee enemmän, turvallista energiaa vai hallitusta. Keskustan energiapolitiikkaa hän luonnehtii yhtä johdonmukaiseksi kuin vihreiden.

EU:n ympäristöministerien hyväksymää tavoitetta, jonka mukaan Suomen pitäisi vähentää päästönsä vuoden 1990 tasolle vuoteen 2010 mennessä, Niinistö pitää "hirmuisena".

Ilman ydinvoimaa päästöpäätös merkitsisi Suomessa niin suuria energiaverojen ja energian hintojen korotuksia, että toiveet työttömyyden puolittamisesta täytyisi unohtaa, Niinistö varoittaa. Maakaasun turvallisuudesta ja kohtuuhintaisuudesta ei Niinistön mielestä ole vielä täysiä takeita, joten se ei hänen mukaansa ole tarpeeksi turvallinen vaihtoehto.

Hassi: Niinistö jarruttaa uusia energiavaihtoehtoja

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Satu Hassi torjuu valtiovarainministeri Sauli Niinistön väitteen, jonka mukaan vihreä energiapolitiikka on pelkästään ydinvoiman vastustamista. Hassi sanoo tiedotteessaan, että Niinistön puolue ei puolestaan halua nähdä energiapolitiikassa muita vaihtoehtoja kuin kivihiilen ja ydinvoiman.
-Konservatiivinen energiapolitiikka haluaa jarruttaa kaikkien uusien energiavaihtoehtojen läpimurtoa markkinoilla, kuten energiaa säästävän tekniikan, tuulivoiman, bioenergian ja maakaasun, Hassi sanoo.

Hassin mielestä uusien energialähteiden tekniikka kehittyy vinhaa vauhtia. Suomi tekisi hänen mielestään kohtalokkaan virheen, jos se laiminlöisi uudet energianlähteet.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.