Nightwish-laulajalta uskomaton suoritus: Opetteli laulut ennätysajassa

Nightwishin Tuomas Holopainen on todella tyytyväinen Floor Jansenin panostukseen Nightwishin riveissä.

Nightwishin riveissä tapahtui muutoksia, kun hollantilainen Floor Jansen astui hiljattain Anette Olzonin paikalle tuuraavaksi solistiksi. Hollantilaislaulaja on esiintynyt suosikkibändin riveissä reilun kuukauden verran. Nightwish-yhtyeen kosketinsoittaja ja johtohahmo Tuomas Holopainen kokee Jensenin vain parantuneen keikasta toiseen.

– Olemme tehneet 13 keikkaa hänen kanssaan, ja jokainen niistä on toinen toistaan parempi. Menemme niin päivä kerrallaan kuin vain voimme. Fiilis on aivan huikea bändissä. Nautimme joka hetkestä.

Holopainen on tiennyt Jansenin jo yli kymmenen vuotta. He ovat olleet samalla kiertueella jo pariin otteeseen ennen nykyistä Nightwish-kiertuetta.

– Hyvin samoilla aaltopituuksilla menemme ja samanlaista huumoriamme viljelemme, Holopainen kuvailee bändikaveriaan.

Astuminen Nightwishin riveihin oli helpompaa, sillä Jansenilla on pitkä kokemus sekä klassisen musiikin että rockin saralta. Jansenin aiemmat yhtyeet ovat After Forever ja ReVamp. Nightwish-tuurauksesta huolimatta hän työstää edelleen materiaalia ReVamp-yhtyeelleen.

– Hän on ollut näissä piireissä jo 90-luvun lopusta asti. Hän on kiertänyt paljon ja on ollut genressä sisällä. Sillä tavalla se on tätä bändin sisääntuloakin helpottanut, Holopainen pohtii.

Jansen lähti tuuraajaksi lyhyellä varoitusajalla ensimmäiselle viralliselle Nightwish-keikalleen.

– Hän on itse laulunopettaja, joten hän on erittäin pro. Paljon kertoo se fakta, että hänellä oli noin 40 tuntia aikaa opetella 15 kappaletta. Hän opetteli käytännössä keikkasettimme lentomatkalla Amsterdamista Seattleen. Kovan luokan ammattilaisesta on kyse, ja hänellä on myös komea asenne. Sen näkee hänen lavapreesensistä.

Jansenin esiintymiset ovat kirvoittaneet runsaasti kehuja yleisön puolelta. Nightwishin johtohahmo on niin ikään huomannut, kuinka tuuraava solisti viihtyy lavalla.

– Hän selvästi nauttii tekemisestään. Meiningissä on sellaista uudenlaista rouheutta, Holopainen kehuu.

Nightwishin Imaginaerum-elokuvan soundtrack julkaistiin 9. marraskuuta. Imaginaerum-elokuvan maailmanensi-ilta on 10. marraskuuta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat