Nightwish-Floor: Burnout pakotti perumaan kiertueen

Nightwishin tuuraavana solistina toimiva Floor Jansen paloi loppuun vuosi sitten.

Nightwishin tuuraavaksi solistiksi palkatulle Floor Jansenille vuosi 2011 ei ollut helpoin mahdollinen; laulaja kiersi tiiviisti ReVamp-yhtyeensä kanssa, ja paloi loppuun rankan kiertueen aikana. Jansen puhuu uupumuksestaan avoimesti YouTubessa elokuussa 2011 julkaistulla videolla.

– Burnout on ikävä asia, jota voi verrata tyhjentyneeseen akkuun. Jokaisen kehossa on akku, joka latautuu nukkuessa tai mukavien asioiden äärellä. Kun akkua ei saa ladatuksi, se tyhjenee vähitellen, Jansen kertoo.

Uupumuksen takia Jansenilla ei ollut voimia selviytyä arjen pienimmistäkään asioista. Myös Jansenin ReVamp-yhtyeen kiertue oli peruttava laulajan sairastumisen vuoksi.

– Energiaa ei ole juuri ollenkaan, ja silloin väsyy pienistäkin asioista. Kiertueella oleminen on mahtavaa, mutta se vie paljon energiaa. Tyhjän akun kanssa on mahdotonta kiertää.

Marraskuussa 2011 Jansen ilmoitti voivansa jo paremmin, vaikka toipuminen oli vielä kesken.

– Minulla on taas enemmän energiaa, mutta en ole vielä täysin terve. Nyt, kun voin paremmin, uusien kappaleiden kirjoittaminen sujuu helpommin. Haluan kiittää kaikkia tuesta.

Tällä hetkellä Jansen kiertää Amerikassa Nightwishin tuuraavana solistina. Yhtyeen edellinen solisti, Anette Olzon, jätti yhtyeen viikko sitten.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat