Nightwish-ero: Mitä tapahtui viimeisten päivien aikana?

Yhtyeen ympärillä kiehui jo viikonloppuna, kun Anette Olzon kommentoi julkisesti olleensa pettynyt bändikavereidensa toimintaan.

Salt Lake Cityssä ollut keikka jäi Anette Olzonin viimeiseksi esiintymiseksi Nightwishin solistina. Puolikuntoinen Anette kipusi lavalle, vaikka oli ollut jo useamman päivän pahan flunssan kourissa.

Anette päätti kuitenkin esiintyä, vaikka äänen kanssa olikin ollut suuria ongelmia.

Esiintymisen jälkeen Anette päivitti blogiinsa menettäneensä taas äänensä, mutta kiitti kuitenkin vuolaasti fanejaan tuesta ja pahoitteli sitä, ettei ollut pystynyt parhaimpiinsa keikalla.

– Kiitos Salt Lake City ja pahoitteluni, etten ollut parhaimmassa iskussa. Tein kuitenkin parhaani. Nukkukaa hyvin ja iso kiitos tuestanne, Anette kirjoitti myöhään sunnuntaina.

Vielä maanantaina aamuyöstä kirjoitettu blogi ei vihjannut mitenkään kahdentoista tunnin kuluttua räjähtävästä uutispommista.

– Mutta hei, vihdoinkin antibiootit auttavat. Sain vahvat lääkkeet ja tulen pian kuntoon. Täytyy sanoa, että pidän amerikkalaisesta terveydenhuollosta. Erittäin ammattitaitoista. Kiitos teille kaikille, jotka olette auttaneet minua tulemaan takaisin kuntoon. Nyt lisää unta, se on parasta lääkettä. Nauttikaa illasta ja olkaa kilttejä toisillenne, Anette kirjoitti puoli neljän aikaan aamuyöstä.

Reilun neljäntoista tunnin kuluttua blogiin olikin postattu jäähyväistiedote, jota oli maustettu vielä Anetten omilla saatesanoilla. Pian tämän jälkeen Anetten blogi meni kiinni.

Kritiikkiä lauantaina

Aiemmin viikonlopun aikana Anette oli kommentoinut blogissaan ankarasti omia bändikavereitaan siitä, että he olivat ottaneet tuuraajan keikalle.

– Tehän tiedättekin, että tämä on vain musiikkia. Elämässä joskus käy sillä tavalla, että sairastumme, ja konsertit peruuntuvat. Rihanna ei pyytäisi Britney Spearsia laulamaan hänen puolestaan, jos hän olisi kipeä.

– Minulta ei koskaan kysytty, oliko Elisen ja Alican käyttö lavalla eilen illalla ok. Mielestäni he eivät tehneet hyvää päätöstä. Olen pahoillani koko bändin esiintymistä saapuneiden katsojien puolesta, sillä he saivat jotain muuta. Olin kuitenkin hyvin sairas, ja päätös ei ollut minun. Tänään olen lavalla tekemässä parhaani sairaudesta huolimatta.

Ilmeisesti yhtyeen sisällä oli kytenyt jo pitkään, sillä Anette Olzonin lähdöstä tiedotettiin maanantaina kuuden aikaan illansuussa. Yhtye ilmoitti myös samalla, että Olzonin korvaa maailmankiertueella hollantilainen Floor Jansen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat