Mainos

Nigeriassa verisiä yhteenottoja muslimien ja kristittyjen välillä

Yli 165 ihmistä on kuollut ja yli 920 haavoittunut kolme päivää kestäneissä kristittyjen ja muslimien välisissä yhteenotoissa Josin kaupungissa Keski-Nigeriassa, kertoi Nigerian Punainen Risti tänään.

Aiemmin Nigerian viranomaiset kertoivat yli 50 kuolleen ja yli 500 haavoittuneen levottomuuksissa. Silminnäkijät puolestaan arvioivat, että perjantaina alkaneissa yhteenotoissa on kuollut jopa satoja ihmisiä.

Neljämiljoonaisessa kaupungissa näkyi maanantaina savuavia autoja ja talojen raunioita. Kaduilta kuului myös satunnaista ammuskelua, ja ilmapiiri Josissa oli edelleen kireä.

Yhteenotot alkoivat perjantaina muslimien rukoushetken jälkeen. Paikallisten asukkaiden mukaan levottomuudet puhkesivat sen jälkeen, kun kristitty nainen yritti ylittää katua, jolle muslimimiehet olivat kokoontuneet rukoukseen. Väkivaltaisuudet levisivät nopeasti ja jo samana päivänä kaupunkiin julistettiin yöllinen ulkonaliikkumiskielto.

Hallituksen mukaan väkivaltaisuuksien taustalla olevat syyt ovat ennemminkin poliittisia ja taloudellisia kuin uskonnollisia.

-Vaikka hallitus ei täysin ymmärrä tämän järjettömän väkivallan syitä, on tarpeen todeta, ettei mellakointi ole pelkästään kristittyjen ja muslimien välistä taistelua, kuten on joissain viestimissä annettu ymmärtää, hallituksen lausunnossa sanottiin.

Kristittyjen ja muslimien väliset yhteenotot ovat kiihtyneet sen jälkeen, kun Pohjois-Nigeriassa otettiin käyttöön muslimien sharialainsäädäntö.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.