Mainos

Nigeriassa laajoja levottomuuksia

Afganistanin pommituksista tulistuneet muslimit ovat hyökänneet kristittyjen kimppuun Nigeriassa.

Nigeria

Muslimien ja kristittyjen välillä on leimahtanut verisiä väkivaltaisuuksia pohjoisnigerialaisessa Kanon kaupungissa.

Joidenkin silminnäkijäarvioiden mukaan jopa 200 ihmistä olisi saanut surmansa levottomuuksissa. Poliisin mukaan varmuudella todistettuja kuolonuhreja on 18.

Tuhannet ihmiset pyrkivät turvaan riehuvilta ääriryhmiltä armeijan kasarmeihin ja poliisiasemille. Suuri osa pakenijoista oli muslimienemmistöisen Zangonin kaupunginosan kristittyjä.

- Ihmisiä lahdattiin Zangonissa. Viime yönä tapettiin varmasti ainakin 200 ihmistä, yksi kodistaan paennut kertoi.

Lisäksi kirkkoja, moskeijoja ja kauppoja sytytettiin tuleen. Nigerian hallitus on siirtänyt kaupunkiin lisäjoukkoja ja määrännyt öisen ulkonaliikkumiskiellon.

Poliisi kertoo pidättäneensä 235 ihmistä, näiden joukossa Yhdysvaltain vastaisia mielenosoituksia järjestäneen muslimiryhmän viisi johtajaa.

Väkivaltaisuudet saivat alkunsa Afganistanin pommituksia vastustavista mielenosoituksista, mutta taustalla vaikuttaa muslimien ja kristittyjen välille viime vuosina syntynyt juopa.

Nigerian yli 110 miljoonan hengen väestö on jakaantunut tiukasti muslimeihin ja kristittyihin. Maan pohjoisosissa otettiin viime vuonna monin paikoin käyttöön islamilainen sharia-laki. Alueen kristityt vastustavat islamilaista lakia, ja uusi käytäntö on aiheuttanut monilla paikkakunnilla mellakoita.


(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.